Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Crème fraîche" (z tibetské kefírové houbičky)

Crème fraîche se vyrábí ze smetany, do které se přidávají mléčné bakterie. K přípravě můžeme použít i tibetské kefírové houbičky. Výsledkem je hustá, lahodná, příjemně nakyslá smetana. Použít ji lze například ke grilované zelenině.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min + doba kysání

10 min (10 min příprava, + doba kysání)

25. 5. 2015 11:51

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie3 050 kJ / 729 kcal
Bílkoviny6,00 g
Tuky75,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 75 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy7,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Určitě půjde i ze samotného kefíru a smetany, ale houbiček máme dost, tak jsem nechala pracovat je.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

sikulka7

26. 5. 2015 11:00

Jejdánky, já bych tu houbičku taky chtěla. Kdysi jsem ji měla, ale už nemám. Množila bych pro vnoučky.Ráda zaplatím. sikulka5@centrum.cz Děkuju.:-p

Miroslava

26. 5. 2015 10:40

Dobrý den, také sháním houbičky, ale zatím neúspěšně. Sdělte mi, kdo mi může zaslat. Děkuji.:-?

cathleen cathleen

25. 5. 2015 18:05

Libuše: vydržte, už je před vámi jeden zájemce. Můžete napsat mail na vás? Než se mi zas namnoží, třeba se ozve někdo jiný ze zdejších, co má přebytek - nejsem tu jediná, kdo je má;-)
Nebo dá na sebe kontakt Zsoka, co píše pod vámi.

cathleen cathleen

25. 5. 2015 17:58

Zsoka: fajn - můžš dát ostatním zájemcům na sebe kontakt? Osloví tě, až budou shánět.
Já ji raději posílám v bubliobálce, aby určitě nebyla rozmačkaná a doporučeně, protože mi mockrát obyčejná zásilka nedorazila k adresátovi :-)

Libuše

25. 5. 2015 17:58

Dobrý den a když si o ní zažádám tak mne ji pošlete děkuji .

Zsoka

25. 5. 2015 13:44

mam tez tuto houbicku a posilam v obyc obalce. vyjde me to na cca 15 korun a to me nezrujnuje :-)

cathleen cathleen

25. 5. 2015 13:34

spagetka:však já ji zadarmo dávám;-) poštovný je už něco jinýho.

spagetka spagetka

25. 5. 2015 13:28

cathleen: díky za info:yes::yes::yes:, víš, mě bylo blbé chtít poštovné, ale ona je to fakt docela pálka.... Dřív se přece psalo, že se to má dávat zadarmo, jo, v okolí osobně klidně, ale poštou už to taková legrace není.

cathleen cathleen

25. 5. 2015 13:03

spagetka: já je zájemcům posílám v koupené bubliobálce, doporučeně, po předchozím zaplacení cca 50 korun (pošt. a obálka) - je mi líto je vyhazovat.

spagetka spagetka

25. 5. 2015 12:59

Ivo, supér nápad:yes::yes::yes:, ihned ukládám k realizaci, dyk já jsem z těch houbiček nešťastná, jak se množej:-D:-D:-D, a to je i mrazím. Je mi je líto vyhodit, když je nikdo nechce. :-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: crème fraîche tibetský kefír tibetská kefírovka houbami kerírová houbička kefirova kombucha tibetské hobičky creme fraiche z tibetske houby kefir z houbicek kefírový cedník creme fraiche recepty kombucha kefírovka smetana kefír 24 hodin kombucha-kefirovka kefír z kombuchy kombucha v naložený v mléce smetana z kefírové houby tibetskou kefirovou houbu kombucha v mléce huba tibi recepty z creme fraiche

Suroviny: smetana ke šlehání, houba kefírová

TopRecepty.cz

"Crème fraîche" (z tibetské kefírové houbičky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Jz2