Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehký tvarohový koláč s jahodami

Tvarohová náplň na tenoučkém korpusu z křehkého máslového těsta, nahoře pokladená pokrájenými jahodami a posypaná máslovou drobenkou. Tento lahodný, máslem a jahodami vonící koláč je vynikající čerstvý, ještě mírně teplý, ale i vychlazený z lednice.

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

18. 6. 2015 15:19

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie17 752 kJ / 4 243 kcal
Bílkoviny118,59 g
Tuky208,47 g
Vláknina10,11 g
Cholesterol 1,54 g
Sodík 591 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy468,04 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

U nás doma je tento koláč nejoblíbenější ještě mírně teplý. Mňam! :-) Množství je na jednu koláčovou formu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Irule Irule

19. 6. 2015 13:51

Jana Remkova: a já s tebou :-D:-D:-D Ale nevadí, na mé pečení si zatím nikdo nestěžoval ;-):-)):-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 6. 2015 13:19

No jo, jsem holt neandrtálec!! :-D

zizala zizala (moderátorka)

19. 6. 2015 12:50

vybusna: Robot je dobrá vychytávka :yes:

vybusna vybusna

19. 6. 2015 12:42

ja ked robim krehke cesto, tak ho uz davam spracovat jedine do robota, aby mi vobec maslo neprislo do styku s rukami...dam muku a na male kocky nakrajane tvrde studene maslo. Sekacie noze idu tak na 20 otacok...aby mi vznikla , akokeby hrubsia struhanka. A az potom pridam zltko a 1 az 2 lyzice smotany. Cesto sa krasne spoji, vyklopim ho a staci 2x premiesit a dam ho chladit na polhodinu. Do krehkeho cesta, naozaj zmaknute maslo nie. To je zasada, ktorou robi krehke cesto, krehkym. Je to len technicka poznamka ku krehkemu cestu ako takemu. Nic proti receptu, vyzera a musi aj chutit skvele.

hosta hosta

19. 6. 2015 12:40

Ideální je nastrouhat máslo vyndané z mrazáku:-)

Vanilka

19. 6. 2015 12:37

casino: Myslím, že není potřeba nikoho urážet... Ano, křehké těsto by se mělo dělat z másla studeného, které má přijít do kontaktu s teplou dlaní jen minimálně, aby nebylo úplně hladké, ale plné máslových kousíčků, které způsobují jeho křehkost. Komu nevyhovuje máslo ztuhlé, použije měkké a naopak...:-p Budeme-li hnidopichy, můžeme poukázat také na to, že název receptu je Křehký koláč a ne Koláč z křehkého těsta...;-)

zizala zizala (moderátorka)

19. 6. 2015 12:30

casino: :-)) Měl jste kratší text :-p

casino casino

19. 6. 2015 12:29

zizala:
:yes::yes::yes:
(hihi, tentokrát jsem to stihl o 43´ před vámi :-D

jana j

19. 6. 2015 12:27

:-O pokud dám změklé máslo a důkladně propracuji vznikne těsto linecké, když chci křehké těsto (podobné listovému) musím použít tuk studený, nejlépe nastrouhaný, možná i trošku vody a pracovat rychle, než tuk povolí :-)):-K koláč krásný a jistě dobrý ať je z těsta křehkého nebo lineckého

zizala zizala (moderátorka)

19. 6. 2015 12:25

Ježkovy voči... křehké těsto se dělá ze studeného másla, krájí se na malé kostičky, které se rychle zpracují s moukou a vodou, což právě zaručí křehkost. Myslela bych, že ty, které toho moc nevědí, si aspoň dokážou informace vygooglit :-// Jenže zpravidla ten, kdo neví, neví, že neví :-(

casino casino

19. 6. 2015 12:24

spagetka:
Nevěřím, že stran přípravy křehkého těsta jsou zde jenom samí ignoranti...:-O;-):-))

spagetka spagetka

19. 6. 2015 12:09

Je samozřejmé, že když zpracovávám máslo s moukou atd v těsto, tak změkne, tudíž nechápu, proč casinovi vadil termín "změklé máslo". Pokud casino celou dobu pracuje s "tvrdým", ztuhlým máslem, které mu nepovolí, hmmmm chtěla bych vidět to těsto ;-);-);-);-) (to je pak drobenka ne? :-D:-D)

SOUSAN

19. 6. 2015 12:05

Také jsem použila změklé máslo, jak jinak ho zapracovat s moukou :)
Jinak moc děkuji za recept, včera jsem upekla příteli k svátku trošku zdravější variantu se špaldovou moukou a méně cukru a všem moooc chutnal a vyptali si recept.:yes:

Irule Irule

19. 6. 2015 09:33

:yes::yes: koláč vypadá skvěle :-p a taky nevím proč nemůže být změklé máslo:-O? Mně se taky s ním pracuje lépe ;-)

Vanilka

19. 6. 2015 08:16

Ano, Casino má pravdu. Mně se však lépe pracuje s máslem změklým. Měním tedy v surovinách, aby to změklé nikoho nepobuřovalo ;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jahodový koláč s tvarohem tvarohovy kolac s jahodami jahodový koláč jahodovo tvarohovy kolac krehký tvarohový koláč křehký jahodový koláč koláč s tvarohem a jahodami křehký koláč s tvarohem tvarohovo jahodový koláč koláč tvarohový s jahody recept koláč s tvarohem a jahodami koláč s jahodami a tvarohem koláč s jahodami křehký jahodový koláč s tvarohem tvarohový koláč s jahodama linecký koláč s tvarohem a jahodami tvarohový jahodovy kolac tvarohový koláč křehký koláč s tvarohem a jahodami jahodový tvarohový koláč

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, máslo, žloutek, sůl, tvaroh, cukr vanilkový, cukr krupice, vejce, bílek, pudink vanilkový, citron, jahody, máslo, mouka hrubá, cukr třtinový, máslo

TopRecepty.cz

Křehký tvarohový koláč s jahodami

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r6XB