Grilovaný lilek s ovčím sýrem a sušenými rajčaty

Simply Food Kuchařka: Simply Food

Doba přípravy: 30 min 2 porce Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

1 střední lilek
150 g ovčího sýru s bílou plísní
75 g sušených rajčat
lžíce jemného ajvaru
1 krajíc bílého chleba
olivový olej
hrst čerstvého oregana
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Lilek rozkrojte na polovinu a dužinu vydlabejte lžící. Vydlabanou dužinu nakrájejte na malé kousky. Dužinu lilku orestujte na olivovém oleji a smíchejte sekaná sušená rajčata a ajvar. Do této směsi přimíchejte nastrouhanou nebo nadrobenou střídu z chleba, sekané bylinky a nakonec nastrouhaný sýr.

  2. Směsí naplňte vydlabané lilky, zastříkněte olivovým olejem a dejte na 15 minut pod gril nebo do trouby. Podávejte jako přílohu k masu, nebo jako samostatné jídlo se zeleninovým salátem a pečivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 85 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grilovaný lilek s ovčím sýrem a sušenými rajčaty

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: grilovany lilek s fetou zapečený lilek s ovcim sýrem recepty se sušenými rajčaty plněný lilek feta syrem grilovany grilovaná panenka se sušenými rajčaty grilovaný lilek v rajčatové omáčce lilky s ovčím sýrem