Babicovy dobroty - roládky

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Drůbeží maso 53 názorů

Suroviny

Kuřecí prsíčka
plátky šunky
cibule
tvrdý sýr(jakýkoliv máte rádi)
brambory
sůl
vajíčko
strouhanka
hladká mouka na obalení
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Prsíčka si překrojíme opatrně tak, abychom z nich měli větší plátky.

  2. Pod i na prsíčko dáme sáček a naklepeme. Sáčky zabrání protrhnutí masa.

  3. Na každý plátek dáme šunku, měsíček cibule, 2 hranolky brambor a kousek sýra,já dala Vltavín, který jsem měla po ruce.

  4. Roládky svineme, většinou není třeba ničím spínat, drží dobře, ale můžete si pomoct párátkem.

  5. Obalíme v trojobalu a smažíme buď ve větším množství tuku, nebo ve friťáku do zlatova.

  6. Po usmažení překrojíme zešikma. Pokud by se nám zdál brambor ještě malinko tvrdší, dáme na chvilinku do mikrovlnky.

Poznámka

recept byl včera v Babicových dobrotách.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 211 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Babicovy dobroty - roládky

  • LIDKA LIDKA

    Jani zkopíruj si to a vlož tam jak máš www adresy.

    Odpovědět

  • Liduš díky, musím si to opsat, nejde na to kliknout:-/

    Odpovědět

  • LIDKA LIDKA

    Jani,vypadá to výborně,určitě brzy vyzkouší,dávám bodíka:yes:
    Našla jsem Vám stránky s Babicovou kuchařkou.
    http://tv.nova.cz/clanek/novinky/babicova-kucharka.html

    Odpovědět

  • Jasně, Terezko;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Nevravím, že halušky so syrom sú zlé, ale nech to nenazýva pravými bryndzovými, keď to bryndzu ani nevidelo:-D

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Jani, já dělám něco podobného, ale bez té cibule a brambory:yes:

    Odpovědět

  • No, já jsem to neviděla, fakt je, že když jsem kdysi halušky dělala pro děcka, jak byly malé, přišel syn od sousedky a říkal: "Mami, ten humus s tou brynzou už nikdy nedělej, donesl jsem ti návod na dobré halušky se sýrem":-)):-D No a od té doby si je fakt zamilovaly obě moje děti syn, se časem naučil jíst i ty s tou brynzou;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Áno Janka, od Babici:-D To som mala na druhý deň kopec mailov s presnou linkou, nech si to pozriem. Strašné:-//:no::no:Aj som tam čosi napísala, bola som už asi 5 Slovenka, čo ten recept kritizovala, a poobede všetky negatívne ohlasy, aj od českých prispievateľov, zmizli:no: Janka, to neboli halušky, mali to byť teda Pravé slovenské halušky s bryndzou, ale podľa receptu to boli noky so syrom. Nech robím ako chcem, ale keď sú s bryndzou, tak tá bryndza tam má byť, nie syr. Po bryndzi tam nebolo ani chýru, ani slychu.

    Odpovědět

  • maris maris

    Babica dělá všechno jinak:no::-D:-D

    Odpovědět

  • Terezko, myslíš od Babici? No, to jsem neviděla a myslím, že jsme se tady svorně shodli, že halušky samo o sobě je kapitola sama o sobě. každý je dělá jinak a Babica asi také.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Tak mne Janka stačili "pravé" slovenské bryndzové halušky, ktoré som si pozrela na nete:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Jo a zapoměla jsem, je to jen můj názor. Já Babicu žeru, co udělá, se mi zdá i pro blbce a pokud jsem to vyzkoušela, nikdy mne nezklamal.;-)

    Odpovědět

  • Eli, no, já bych dala příště papriku, co si budem povídat, třeba červenou kapii, nebo tak. Já se vždy držím návodu a pak až experimentuji po svém. Brambory zmiňuji v návodu. Pokud se stane a jsou malinko tvrdší, jistí to mikrovlnka. Já je měla fakt dobré. Mírně jsem je osolila. Každému chutná něco jiného, mne toto opravdu oslovilo;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Já tedy Babicu také moc nemusím, zdá se mi, že občas patlá páté přes deváté a mrzačí klasické receptury, ale tohle nevypadá špatně, zvlášť v Janičky podání...:-)
    Připomíná to klasický gordon bleu - tedy pokud by se vynechala ta cibule a syrová brambora.
    Jani, jak se tam ta cibule chová? Ztratí štiplavost? Myslím - jestli se to dostatečně propeče až k ní... To samé by mě zajímalo u brambory. Počítám, že potřebuje tak nejmíň 15 minut smažení, aby uvnitř změkla, co?
    Vypadá to opravdu moc pěkně, i když popravdě řečeno, ta brambora a cibule mi tam připadají tak jakoby trochu navíc...:-))

    Odpovědět

  • Drobenka, to jsou šachy, co? Dcera, já, Danka :-)) Tak Danuš, udělej to, rozhodně nebude ani manžel sklamaný, věř mi. Jde o to, jestli máte rádi kuřecí masíčko a ten sýr tam dej klidně i tvarůžek, nebo nivu, to je fuk, i tak to bude dobré.;-)

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: babicovy dobroty recepty babicovy dobroty babicovi dobroty recepty babicovi dobroty www nova cz dobroty babicovy recepty babica recepty babicovy dobroty archiv kuchařka babica vepřová panenka recepty babicovy dobroty medovník babica medovník recept babica babicovi dobroty archiv zelňáky podle babici recepty babicovy dobroty babica a jeho dobroty tv nova nova.cz dobroty vepřová panenka . babicovy dobroty plněné brambory babica vepřové výpečky podle babice babicovi dobroty archiv recepty

Zapomněl/a jsem heslo