Suroviny pro 28 kusů
28kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 304 kJ / 1 985 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 19,35 g | 
| Tuky | 86,00 g | 
| Vláknina | 5,00 g | 
| Cholesterol | 255 mg | 
| Sodík | 5 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 280,85 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Předehřejeme troubu na 180 °C. Tukem vymažeme dva plechy.
	Krok 2: Do mísy vložíme máslo nakrájené na kousky, prosátou mouku a kukuřičnou mouku. Máslo v mouce prsty důkladně rozdrobíme, až vznikne jemná drobenka.
	Krok 3: Přidáme krupicový cukr a mandlovou či vanilkovou esenci a vypracujeme tuhé těsto. Zabalíme je do potravinové fólie a uložíme asi na 10 minut do mrazničky.
	Krok 4: Těsto vyválíme na 5 mm silný plát a vykrajujeme z něj různé tvary, např. hvězdičky, srdíčka či malá kolečka.
	Krok 5: Vykrájené tvary položíme na plech a pečeme 10 minut, nebo dokud cukroví nezezlátne. Pomocí stěrky přesuneme cukroví z plechu na mřížku a necháme je vychladnout.
	Krok 6: Mezitím smícháme moučkový cukr se dvěma lžičkami vody a vytvoříme hustou polevu. Polovinu smícháme s potravinářským barvivem, abychom získali růžovou polevu. Druhá polovina polevy bude bílá. Každý kousek cukroví potřeme trochou polevy.
	Krok 7: Navrch cukroví ozdobíme cukrovým sypáním či kytičkami.
	Krok 8: Hotové cukroví můžeme podávat ihned nebo skladovat ve vzduchotěsné nádobě.
Zveřejněno 12. 11. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Polévané linecké cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zy5O
Moje poznámka
					
				
Polévané linecké cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zy5O
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 45 minutami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 55 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 2 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 2 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 12 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 14 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 15 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							100 receptů svatební cukroví, 
						
						
							jak ozdobit linecké cukroví, 
						
						
							polevy na svatební cukroví, 
						
						
							linecke testo polevane, 
						
						
							polevy na linecké svatební cukroví, 
						
						
							poleva na svatebni cukrovi, 
						
						
							jak ozdobit linecké, 
						
						
							růžová poleva na cukroví, 
						
						
							jak ozdobit linecké cukrocí, 
						
						
							ploleva na linecké cukroví, 
						
						
							ozdobení cukroví na na svatbu, 
						
						
							růžové linecké svatební cukroví, 
						
						
							polévané vánoční cukroví, 
						
						
							poleva růžová na linecké těsto, 
						
						
							linecká svatební srdíčka, 
						
						
							svatební linecký srdíčka, 
						
						
							linecke cukrovi na svatbu, 
						
						
							linecka srdíčka svatební, 
						
						
							linecké srdíčka polévané, 
						
						
							jak ozdobut kinecké srdička
						
					
						Suroviny:
						
							máslo, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							mouka kukuřičná, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							tresť mandlová sladká, 
						
						
							tuk, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							voda, 
						
						
							potravinářské barvivo růžová, 
						
						
							zdobení cukrářské
						
					
	
			
	
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.