Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Můj chléb se starým těstem

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

22. 12. 2015 17:26

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie8 365 kJ / 1 999 kcal
Bílkoviny58,40 g
Tuky31,40 g
Vláknina16,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy362,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Chlieb so starým cestom je chuťovo iný ako chlieb obyčajný, oplatí sa vyskúšať.

staré cesto - príprava https://www.toprecepty.cz/recept/46009-stare-testo...

experimentujem so starým cestom, nakoľko ma navnadila cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

vrbecka

23. 12. 2015 10:33

čemu říkáte staré těsto?

tejaja tejaja

23. 12. 2015 10:22

Krásny bochník:yes: Ja len obdivujem...aj cathleenine vecičky, aj tento chlebík, ale nerobím. Nie som chlebová ani pečivová, piekla som manželovi, ten musel mať chlebík, ale ja nie. Ale páči sa mi to. :yes:;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

23. 12. 2015 10:19

Veronika.Hrozna: u řidšího, měkčího těsta - naolejovanými nebo mokrými prsty povytáhnu pravý roh těsta a položím (přeložím) ho na těsto, totéř s levým rohem a pak i zbývajícími dvěma. A třeba po půlhodině zopakuji. Je to dost šetrný způsob, zachová v těstě hodně bublin, které bys jinak vyhnala ven.
U tužšího těsta - rozprostřu ho na lehce podsypanou desku stolu, opatrně roztáhnu rukama do čtverce a jednotlivé strany mu jen poskládám ke středu. Tak ho nechám zakryté odpočinout a po 30 min opakuji;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

23. 12. 2015 01:32

cathleen:Jak preložiš?

mika59 mika59

22. 12. 2015 23:06

Šikulka, krásné a povedené :yes::yes:

magdalenka magdalenka

22. 12. 2015 20:53

Vďaka za body a záujem všetkým.:-K

magdalenka magdalenka

22. 12. 2015 20:52

cathleen: dík, budem si pamätať pri najbližšom pečení. Už som to niekde zachytila.

cathleen cathleen (moderátorka)

22. 12. 2015 20:50

magdalenka: mám několikrát vyzkoušeno, že chleba je mnohem víc pórovitý, pokud ho jen krátce uhnětu a pak během kynutí několikrát přeložím (než když hnětu tak, jak se má a nepřekládám);-)Proto těsta na chleby překládám ráda.

zizala zizala (moderátorka)

22. 12. 2015 20:49

:-p:yes: Krása

magdalenka magdalenka

22. 12. 2015 20:42

cathleen: myslím, že ten tvoj chlieb so starým cestom -ten prekladaný je ešte lepší, proste vyšší level...ja sa stále učím...https://www.toprecepty.cz/recept/43453-chleb-s-p-t...

cathleen cathleen (moderátorka)

22. 12. 2015 20:38

Parádní:yes:
Já bych chuť chleba se starým těstem přirovnala hodně ke kváskovému chlebu - předkvašené staré těsto pomůže vytáhnout z mouky všechny ukryté vůně a chutě:-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 12. 2015 19:49

Slinku jsem polkla a dala bod! +10

magdalenka magdalenka

22. 12. 2015 19:28

hosta: Ty tak kecáš...jasne, že dala!!!Poznáme sa!!!:-))

hosta hosta

22. 12. 2015 19:23

Ten je parádní - ještě že pečivo nejíme, tohle bych nedala;-):yes:

maris maris

22. 12. 2015 18:42

Bochníček přímo vzorový;-):-):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: co se starým chlebem co se starým starým chlebem chléb ze starého těsta co se starým chlebem recept co ze starym chlebem co se starým chlebem recepty recept co se starým chlebem tncz nova co ze starýn s chlebem co je chorim recept co se se starým chlebem co.se starym chlebem recepty se starým chlebem pekárnomanie tn cz chléb ze starého chleba staré těsto jak na staré těsto co se strarym starým chlebem co se etarym chlebem co ze starym chlebem?

Suroviny: mouka hladká, mouka celozrnná, sůl, olej, droždí čerstvé, voda

TopRecepty.cz

Můj chléb se starým těstem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X2z5