Černá buchta pečená na CRISPu

Nadja Kuchařka: Nadja

Doba přípravy: pečení cca 8 minut Mikrovlnná trouba 8 názorů

Suroviny

Těsto pro crisp talíř o průměru 30,5 cm a hloubce 2,5 cm:
1/2 dcl vody
s citronovou šťávou
2 dcl cukru
1 PL kakaa
125 g tuku Hera
- - - - - - - - - - - -
2 vejce
2 dcl mouky hladké
1/2 prášku do pečiva
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vodu s citronem, cukr, kakao a tuk svařit a do prochladlého postupně vmíchat vajíčka a nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto rozetřít na crisp talíř vyložený pečícím papírem. Talíř nepředehřívám. Crisp talíř s těstem vložit do studené trouby a péct cca 8 - 9 min.

  2. Po 8 min. je upečeno, po 9 min. začíná buchta karamelizovat. V zavřené troubě nechat chvíli dojít. Po upečení je těsto vysoké jen asi 2 cm.

  3. Prochladlé je možno jen pocukrovat, nebo polít čokoládovou polevou, zdobit šlehačkou,...

  4. Chci-li mít moučník vyšší, překrojím placku na polovinu, jednu část potřu marmeládou a překlopím na ni druhou část. Na dort použít 2 placky - spojit krémem.

Poznámka

Pečeno v multifunkční troubě Whirlpool JT 369, u jiných se časy mohou poněkud lišit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 169 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Černá buchta pečená na CRISPu

  • Nadja Nadja(autorka receptu)

    spagetka: díky, vyzkouším.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Nadja:nene, fakt se mi povedlo, že tvoje buchta byla vláčná a prostě k jídlu :yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Nadja Nadja(autorka receptu)

    spagetka: zkoušela jsem také nějaké těsto bez cukru i bez sladidla, ale připadá mi, že upečené těsto je takové hutné, jakoby sražené - prostě není to ono jako s cukrem.:-(

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Nadja: Nadi, trošku jsem v diabet.dietě přitvrdila a vynechávám pomalu ale jistě sladidla úplně. Tady jsem jen využila toho, že jsem dala džem, ve kterém už je diaželírovák. Celkem si zvykáme. Jo, jednou za čas se i chutě zblázněj, že si muž chce dát mermomocí něco sladkého, ale to už koupím normální zákusek a zas má na dlouho pokoj :yes::yes::yes:. Prostě je to o zvyku. Je mi jasné, že lidem zvyklým na běžně používaný cukr by to přišlo nesladké. Zdravější je to určitě, proto hodně používám ovoce, džemy, marmelády, ty jsou sladké dost, do těsta není cukr potřeba. A hlavně vidím, že krátkodobý i dlouhodobý cukr je v naprosté pohodě:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Nadja Nadja(autorka receptu)

    spagetka: je fajn, že jsi to vyzkoušela. Papír nevadí, nikdy se mi nepřipálil a lépe se s ním koláč vyndává z talíře.
    :-? Když jsi nedala cukr, tak jsi použila sladidlo? Nebo jsi cukr jen prostě vynechala?:-?
    Za fotky děkuji.
    Také, jako Ty, jsem trochu prohlížela svoje recepty, a kde to šlo, tak jsem rcp trochu upravila a do názvu přidala slovo crisp. U téhle buchty se mi nějak moc nedařilo recept upravit, tak jsem ho napsala znovu, přímo pro crisp.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Nadi, takže chuťové buňky vyhrály a přemluvily mne :-D:-D. Mám MT Bauknecht, rozměry talíře stejné jako uvádíš. Vlnila jsem ale 8,30 minuty, protože to bylo stále polosyrové, po této době perfektní. Jasně, každá trouba si dělá co chce ;-). Nedala jsem cukr, natřela jsem to svým borůvkovým dia džemem a slepila.
    Dnes to byla jen taková základní rychlovka, ale určitě si s tím dál pohraju ;-);-):-p:-p:yes::yes: a bodíkuju. Přidám fotky, jestli nebude vadit.

    Odpovědět

  • maris maris

  • spagetka spagetka

    Vypadá to fakt parádně :-p:yes: Nadi, takže se pečícího papíru tady bát nemusím? Skoro mě láká to hned zkusit, ;-);-);-)

    Odpovědět

Tématické fráze: buchty černa buchta černá buchta recept pečená buchta buchta s džemem buchta s crispu černá buchta s džemem recept na nesladkou buchtu buchta pecena pečená zelenina je pro diabet.zdravá pečení v mikrovlnné troubě crisp recept recept černá buchta nesladká vánočka recepty pečení buchty recept na černou buchtu olejová buchta na crispu zakusek cerna buchta. dlohodoby a kratkodobi cukr top recepty černá buchta diabet ovoce