Guláš na pivu pšeničném s dodatkem karamelizované rebarbory

gmptop Kuchař: gmptop

Vepřové maso 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

1 kg libového vepřového, eventuálně telecího masa
2 PL oleje
3 cibule
2-3 zoubky česneku
200 g libovějšího boku
0,5 l pšeničného piva Bernard
0,25 l vývaru
1 mrkev
1 dámská hrst pokrájených sušených datlí, možno nahradit rozinkami
1 lodyha rebarbory
1 PL lžička medu, jsme-li meduprosti dáme cukr
½ dětské hrstičky Nového koření
2 vavřínové listy - používáme zelené, zlaté ponecháme na hlavě císařské
1 PL mleté papriky sladké
½ KL mleté papriky pálivé
½ KL oregana
1/3 KL skořice
sůl, pepř
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřeji olej, na kterém zesklím cibuli, přidám zoubky česneku. Přidám pokrájené maso. Osmahnu za stálého míchání. Přidám papriku a další koření. Nepřestávám míchat. Následně vliji pivo, jsem ve střehu, aby nepřekypělo z hrnce. Nechám pod pokličkou dusit na mírném ohni do změknutí.

  2. Střežím maso a v momentě, kdy už začíná jeho odměk, přidám pokrájenou mrkev, datle. Dodusím do žádoucí měkkosti masa.

  3. Na pánvičce zkaramelizuji med nebo cukr, přihodím na něho pokrájenou, oloupanou rebarboru a zhruba minutku podsmažím. Přeložím do hrnce a „consummatum est“.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Guláš na pivu pšeničném s dodatkem karamelizované rebarbory

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: hovězí na pšeničném pivu goulas z rebarbory kotlety rebarbora

Zapomněl/a jsem heslo