Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý smrkový med

Mladé smrkové výhonky představují doslova bombu plnou vitamínu C. Jsou měkoučké, a proto se dají konzumovat jen tak nebo přidat například do salátu. My pro vás máme recept, jak si jejich chuť uchovat ve formě medu.

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min + doba louhování výhonků

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava, + doba louhování výhonků)

8. 5. 2009 09:50

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie29 286 kJ / 7 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 750,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Používá se například do čaje. Pomáhá při nemocech z nachlazení, posiluje imunitu, napomáhá rekonvalescenci. Výhonky se dají naložit i do alkoholu a tím získat účinnou tinkturu užívanou taky např. na revmatické klouby.

Zdroj: Knihovnička Recepty - To nejlepší z bylinek.

Med je dost hustý, tmavý a má jemnou a dobrou chuť. Dělala jsem i sirup ze smrkových výhonů, recept je tady přidaný do podobných receptů, tam je ovšem chuť o moc intenzívnější a jiná, o hodně výraznější, sirup je dělaný po studenu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas

29. 5. 2015 20:08

Bibinka, Pavel: Děkuji za pochvalu. Jsem ráda, že jste s výsledkem spokojení.:-K

tonik.murin: Tady mě mrzí, že se nezadařilo.:-( Příště bych vařila kratší dobu i kdyby byla konzistence trochu řidší.:-K

Pavel

27. 5. 2015 20:43

Vybornej recpt už je 9 sklinek ve spížce a zítra se bue pokračovat. super recept:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Bibinka Bibinka

26. 5. 2015 10:53

Merylas: Maru, celá kuchyň mi voní lesem, krásná vůně:yes: ělám ho už po páté a vždy chutná:yes: Bod už jsem dala a fotky také, proto jen chválím a připomínám recept, zrovna rostou nové výhonky ;-):yes:

tonik.murin tonik.murin

25. 5. 2015 10:00

Simona Kucerova:nevím , no a přitom jsem dělal vše podle postupu , což u mě není zvykem :-) většinou si vše trochu upravím , ale tentokrát jsem byl poctivý a výsledek nikde :-(nevím , no.... nevzdám to zkusím to znovu a budu vařit kratší dobu, snad zhoustne , každopádně děkuji za odpověď , a jsem rád že v tom nejsem sám;-):-)

Karel

24. 5. 2015 11:33

Karel:Takovéto výrobky jako zkvašené kompoty atd se nevyhazují.Stačí naředit a nebo jen přidat kvasinky a je z toho po 6 týdnech vynikající NEPANČOVANÉ demokratické domácí víno a bez ZDANĚNÍ.

Simona Skolakova Simona Skolakova

24. 5. 2015 08:02

tonik.murin:myslím,že ano:-(mě se to stalo jednou s rybízem když jsem dělala prvně a hned z 10litrové várky,stále mi připadalo,že se to nevaří,nehoustne a finále bylo jak popisuješ ty,chuť vůbec né po rybízu,ale jakoby karamelová,dávali mi rady co s tím,ale už to nebylo ono a musela jsem vše zlikvidovat,nedalo se to použít:-(
Možná někdo poví, kde se stala chyba;-)

tonik.murin tonik.murin

24. 5. 2015 03:24

děvčata poraďte co jsem udělal špatně? med zezačátku vypadal dobře pak ale né a né houstnout a teď z toho mám takovou tmavou hmotu, konzistencí podobnou marmeládě,teda když vystydne a barva je jako spálenej olej ve friťáku..... :-( Chuťově my to připomíná spíš karamel , myslíte že jsem to mohl spálit??? :-((

Merylas Merylas

23. 5. 2015 20:26

Mafia:Díky za vyzkoušení a jsem ráda, že recept nezklamal.:-K

Mafia Mafia

19. 5. 2015 17:59

Super, hodina vaření, přijde mi, že hustota stačí :yes: díky za recept, jdou s plnit skleničky :-K

Merylas Merylas

13. 5. 2015 20:48

Andělka: Hustota se takhle špatně popisuje, ale 2 hodiny je docela dlouhá doba. Nechala bych už tak, po vychladnutí bude hustější a své účinky to bude mít.;-)

Eva: Díky, jsem ráda:-K

Lucie: Pampeliškový jsem dělala kdysi dávno, ale nikdy jsem ho neměla tak hustý, jako třeba normální včelí med. Pokud se nemaže třeba na chleba ale přidává se jen do čaje, tak na hustotě až tak nezáleží. Nevím, podle jakého receptu jste dělala, ale všeobecně platí, že čím déle se vaří, tak se voda odpařuje a "med" houstne.

Andělka

13. 5. 2015 14:52

prosim poradte mi vše jsem udělala jak píšete medik už vařim skoro 2h a stale malo hustymam eště vařit ?;-(

Lucie

10. 5. 2015 21:31

Holky jak to děláte, aby byl ten med hustý? dělala jsem pampeliškový a vůbec mi nezhoustl :((

Eva

10. 5. 2015 16:29

Letos už jsem vyrazila na výhonky, ani 36. týden těhotenství mě neodradil ( samozřejmě otrhávám jen ty nízko rostlé). Z minulého roku nezbyla ani sklenka, jak je med chutný! Dělám jen ze 100% přírodního cukru, někdy přidám trošku celé skořice na chuť a už si bez něj nedokážu představit zimní čaj :-*

Merylas Merylas

17. 5. 2014 21:29

Míša: Díky za pochvalu, jsem ráda, že jsi spokojená:-K

Míša

14. 5. 2014 20:56

Děkuji za recept,dělala jsem poprvé a udělala jsem půl na půl s pampeliškou a super :-):-):-) Je ve skleničkách a pěkně hustý :yes::yes::yes::yes::yes:

1 2 3 4 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: smrkový med med ze smrku smrkový med recept med ze smrkovych med ze smrku recept recept na med ze smrku med ze smrkových výhonků smrckovy med recept na smrkový med podbělový med med ze smrčků med smrkový med z vyhonku smrku recepty na med hustý smrkový med med ze sedmikrasek domácí smrkový med recept med z smrkových výhonků sirup ze smrkových výhonkú med recept

Suroviny: smrkový v ýhonek, citron bio, voda, cukr

TopRecepty.cz

Rychlý smrkový med

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O76N