Rychlý smrkový med
Mladé smrkové výhonky představují doslova bombu plnou vitamínu C. Jsou měkoučké, a proto se dají konzumovat jen tak nebo přidat například do salátu. My pro vás máme recept, jak si jejich chuť uchovat ve formě medu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 29 286 kJ / 7 000 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 8 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 1 750,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlý smrkový med
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O76N
Moje poznámka
Rychlý smrkový med
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O76N
Nejnovější recepty
Dýňový chlebíček
Přidáno před 1 minutou
Šťavnatí švábi
Přidáno před 14 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 16 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 22 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 19 minutami
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 5 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 7 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 7 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 7 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 9 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 9 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 12 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 12 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 12 hodinami
Tématické fráze:
smrkový med,
med ze smrku,
smrkový med recept,
med ze smrkovych,
med ze smrku recept,
recept na med ze smrku,
med ze smrkových výhonků,
smrckovy med,
recept na smrkový med,
podbělový med,
med ze smrčků,
med smrkový,
med z vyhonku smrku,
recepty na med,
hustý smrkový med,
med ze sedmikrasek,
domácí smrkový med recept,
med z smrkových výhonků,
sirup ze smrkových výhonkú,
med recept
Suroviny:
smrkový v ýhonek,
citron bio,
voda,
cukr
Komentáře (87)
Ketty12: Teď jsem už sirup docela dlouho nedělala a tady jsem se držela receptu, který jsem převzala. Ale otočit sklenice ihned po naplnění by měla být větší jistota, že se med nebude kazit a déle vydrží. Raději dopíšu do receptu.
tonik.murin: Tady mě mrzí, že se nezadařilo.
Možná někdo poví, kde se stala chyba
Eva: Díky, jsem ráda
Lucie: Pampeliškový jsem dělala kdysi dávno, ale nikdy jsem ho neměla tak hustý, jako třeba normální včelí med. Pokud se nemaže třeba na chleba ale přidává se jen do čaje, tak na hustotě až tak nezáleží. Nevím, podle jakého receptu jste dělala, ale všeobecně platí, že čím déle se vaří, tak se voda odpařuje a "med" houstne.
Jen jsem ty smrkové výhonky sbírala z ořezaných stromů, protože je mi líto obírat čerstvé rostoucí stromečky
Použila jsem třtinový cukr, med má krásnou barvu
Jinak se omlouvám Angelice, její dotaz jsem opravdu přehlédla a to si nechávám upozornění na komentáře posílat emailem
mockrát děkuju za super nápad!!!
každý rok vařím jen z bezu a pampelišek případně akátu ale tenhle je chuťově úplně odlišný a všichni si ho moc pochvalují :)
Miri,tak Tobě se vlastně výhonky na sirup už macerují, jsem se teď dočetla