Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky

Kuře pečené naplocho je způsob, jakým lze z drůbežího masa udělat výborný pokrm, který je zároveň efektním způsobem servírovaný. Maso je křehké a stejnoměrně propečené, přílohové brambory a zelenina navíc nasáknou voňavým výpekem.

Hodnocení receptu je 5,0 (85×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

10. 5. 2009 12:35

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 749 kJ / 657 kcal
Bílkoviny17,49 g
Tuky2,47 g
Vláknina48,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 72 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy129,42 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Crapaud je francouzsky "ropucha" - tvar kuřete ji připomíná, odtud název.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

dajens dajens

6. 7. 2010 21:05

Dnes jsme pekli opět kuře na tento způsob a jako vždy všem moc chutnal, posílám plusový bodík ;-)

Daisy

8. 5. 2010 13:49

Teda.....:-pUvařila jsem tenhle recept k dnešnímu obědu a musím říct, že to NEMÁ CHYBU:-! Fakt jedno z nejlepších jídel v poslední době, co jsem dělala. Všichni se olizovali:-D Jen tam příště ty jablka dám později, byly dost rozpečený, takže myslím, že lepší bude je přidat tak v polovině pečení. Jinak naprosto špičkové jídlo:yes:

isindy isindy

30. 4. 2010 22:51

asi dva měsíce sleduji TopRecepty a toto byl první recept, který jsem v reálu vyzkoušela - momentální rozhodnutí při pohledu na kuře v lednici mělo za následek improvizaci ;-)- jablka chyběla, naopak jsem do brambor, cibule a česneku naházela veškerou zeleninu, která čekala na spotřebování (lilek, brokolici, cuketu, mrkev). Obávala jsem se, že manžel se synem si vyžádají chleba, ale tiše jsem u stolu zírala, jak v nich vše mizí....a manželův nášup přílohy mě skoro vyděsil:-D
takže díky, donutilo mě to zaregistrovat a už tu šmejdím a ukládám a ukládám....:yes::yes:

Gabina

11. 2. 2010 13:33

Eli, já ho ještě v půlce obrátila, aby bylo opečené z obou stran ;-) Jo, kuřátka my můžem :-D

Eliza Eliza

10. 2. 2010 20:58

Gábi, díky za obrázky...také pečeš kuřátko až do doby, kdy se úplně rozpadá, viď ;-)? I já...:-)
Macko, děkuji za komentář, potěšilo mě, že jste si v neděli pochutnali...;-):-)

mackag

10. 2. 2010 20:49

tak já dělala toto kuře v neděli, je mi líto ale nemám fotečku, kuře mělo výýýýýbornou křupavou kůrčičku to miluju , určo tím máslem a brambory byli skvělé. děkuji za fantastický recept zařazuju mezi své oblíbené :-K

Gabina

10. 2. 2010 11:10

Eliz, tak jsem konečně stáhla fotky ;-)

Eliza Eliza

8. 2. 2010 23:09

Jani, jsem ráda, že u vás chutnalo a s těmi fotkami si, doufám, děláš tak trochu srandu - protože ty tvoje patří k nejlepším zde!! ;-):-):yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 2. 2010 22:57

Já jsem to kuře taky dělala a byla to jedna z nechutnějších variant kuřete, jakou jsem kdy připravila. Každému ale nemůže chutnat všechno, to je jasné. Klasika je moc dobrá, kuřátko a bramborová kaše, kdo by to neměl rád, že jo. Fotky jsem raději nepřidávala, protože ne každý umí fotky udělat, jako Eliza, tak, abych jí nepokazila renomé:-))

jahoda jahoda

8. 2. 2010 21:21

Elizo, opravdu jsem psala komentář v dobré víře, jsem zde chvíli a tak jsem logicky šla po nejlépe bodovaných receptech, podle fotky mě recept lákal, ale holt rodina chce raději klasické kuře s kašičkou, nebo rýží. Ale na někom se recept musí vyzkoušet:-) Nikdy se všem nezavděčíš, tak nemá smysl se nad tím pozastavovat. Jinak všechna čest Tvým receptům a fotkám:-K

Eliza Eliza

8. 2. 2010 20:40

Jahůdko, je mi skutečně líto, že jsi k nedělnímu obědu vybrala recept, který se nepovedl... No, alespoň už víš, co nevařit. I u nás v rodině existují pokrmy, které v ostatních chutnají a my jim nemůžeme přijít na chuť (napadají mě například různě upravené vnitřnosti). Taky mě vždycky naštve, když něco uvařím v dobré víře, že si rodina pochutná a pak sleduji "kyselé ksichtíky" :-(;-). Takže se omlouvám, přesto tvrdím, že u nás tato klasická úprava kuřete patří k velmi oblíbeným.

jahoda jahoda

8. 2. 2010 19:28

Ploché kuře jsem dělala v neděli, ale moc naši rodinu neoslovilo. Brambory vůbec nevypadaly jak na fotce, podle mě se nemůžou tak opéct, když jsou schované pod kuřetem, byly jen nasáklé šťávou. Myslela jsem, že rodinu okouzlím pečeným česnekem ale nikomu to nechutnalo;-(, taktéž cibule. Příště raději brambory samostatně, nebo podlít smetanou a to je jiný recept... Elizo je mi líto, ale neviděla jsem na receptu nic extra (kromě kuřete, které máme moc rádi a snad ta jablka).:-/

Gabina

4. 2. 2010 10:20

Eliz, díky, ale proti tvým, mám ještě co dohánět:-K Odhadla jsi to naprosto přesně :-D:yes: Fotky dodám, ještě jsem je nestáhla :-8 Já si dala to kuře jen s těmi jablky, ostatní měli přílohu bez jablek ;-) a bylo to super:yes:

Eliza Eliza

3. 2. 2010 16:56

Gábinko ;-), já myslím, že my dvě jsme ty naše strávníky "dorazily" při té předvánoční soutěži...:-D:-D
Jsem ráda, že chutnalo...ale kde je fotka? - mám ty tvoje ráda :-)

Gabina

3. 2. 2010 10:14

Eliz :yes:, měli jsme včera na večeři díky připomenutí od Míši ;-) Kuřátko se jen rozsýpalo, brambory s ostatním vynikající :-p
P.S. taky už doma brblají ať neexperimentuju a vařím normální jídla;-):-8 Ale tohle zbaštili bez připomínek, příbory jen cinkaly :-D

1 2 3 4 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuře na bramborách s cibulí pečené kuře recept kuře na bramborách kuře pecene kure kuře s brambory pečené kuře recepty kure s jablky kuře recepty pečené kuře s brambory kure pecene pečené kuře na bramborách a cibuli kuře na bramborech kuře a brambory kuře se zelím pečené dohromady kuře s bramborem recepty kuře brambory s jablky brambory recepty pečené kuře s bramborem

Suroviny: kuře, cibule, cibule červená, brambory, jablko, česnek, bobkový list, máslo, koření na pečené kuře, sůl

TopRecepty.cz

Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5X6