Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky

Kuře pečené naplocho je způsob, jakým lze z drůbežího masa udělat výborný a efektně servírovaný pokrm. Maso je křehké a stejnoměrně propečené, přílohové brambory a zelenina navíc nasáknou voňavým výpekem.

Hodnocení receptu je 5,0 (86×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 749 kJ /
657 kcal
Bílkoviny17,49 g
Tuky2,47 g
Vláknina48,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 72 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy129,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře omyjeme, vyřízneme páteř a odstraníme špičky křídel. Krok 2: Obrátíme a dlaněmi prudce přitiskneme k podložce. Tím zlomíme prsní kost a můžeme kuře naplocho rozprostřít. Krok 3: V kůži mezi stehnem a prsní kostí uděláme dva otvory a protáhneme jimi konečky nohou. Kuře zpevníme špízovými jehlami (viz foto). Krok 4: Kuře potřeme z obou stran rozpuštěným máslem, osolíme a hustě posypeme kořenící směsí. Krok 5: Ze zbytku másla a koření umícháme marinádu, kterou budeme maso potírat během pečení. Krok 6: Brambory umyjeme, rozkrojíme na poloviny a položíme do suchého pekáče řezem nahoru. Krok 7: Neoloupané cibule a jablka rozčtvrtíme nebo rozpůlíme, česnekovým paličkám uřízneme asi půl centimetru z vrchní části a vše přidáme do pekáče k bramborám. Vše osolíme a posypeme bobkovým listem nebo bylinkami. Krok 8: Kuře položíme na rošt a vložíme do trouby rozpálené na 200 °C. Pod rošt umístíme pekáč s přílohou, na kterou bude kapat šťáva z masa. Pečeme asi hodinu či hodinu a půl a občas potřeme kuře zbylou marinádou. Krok 9: Kuře s přílohami naservírujeme na jeden tác nebo necháme v pekáči a umístíme doprostřed stolu. Každý se obslouží sám... Upečený česnek si každý strávník sám vymačkává, osolí a potírá si s ním brambory.

TIP: Jak upéct běžným způsobem kuře

Zveřejněno 10. 5. 2009

Poznámka autorky Eliza

Crapaud je francouzsky "ropucha" - tvar kuřete ji připomíná, odtud název.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5X6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ploché kuře (Crapaudine) s pečenými cibulemi, brambory a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5X6

Komentáře (100)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Kamila: Tak si to kuře položte do pekáčku na brambory a během pečení obraťte, aby se opeklo i z druhé strany. Tak vám všechna šťáva zůstane v pekáčku a nepřipaluje se.

Fantastické -úžasně sladěné chutě - šťavnaté - kyselá jablíčka! :-)

BYLO TO VYNIKAJICÍ, :yes: ALE: nevím jak klasická trouba, pro horkovzduch určitě v průběhu malinko podlévat, rozhodně nepéct na 200°, pekla jsem na 185° a ještě to bylo moc, spíš na méně a delší dobu, plech bych nechala ze začátku jen na odkapávání a přílohu přidala později! Kdybych nezapomněla na jablka, bylo by to dokonalé :-D VELMI DĚKUJI AUTORCE ZA RECEPT!!! :-)

Super hned to zkusím :-pavomi@seznam.cz

m31m31: Jsem moc ráda:-K.

Eliza: dnes jsme měli k obědu, tento recept je opravdu vynikající - všem doporučuji

Radko, to vypadá na supr stránky, díky za odkaz. Vůbec je neznám, tak mám zase co študovat...;-):-K

Radka Novotna 15. 7. 2011 10:53
Par typu,ktere vam treba pomuzou pri priprave kurete
http://www.vseovareni.cz/tipy-a-techniky/skola-var...

Kamila::-D:-D:-D vylepšený recept:-))...navaříte a hmyz v domově vykouříte...to bude asi zlepčovák, ne??:-D
každopádně to vypadá retrožravě:-p:yes:

Recept dobrý,akorát tedy není moc vyřešené kapání šťávy na plech, sice šťáva kape na brambory, ale také se připéká a to je pak docela smrádek v celém bytě, takže jsem ho včera udělala,ale za ten smrádek mi to nestojí, pak je vše v troubě zaprskané a musí se vše dobře umýt, nejsem líná to umýt, to ne,ale přijde mi to trochu zbytečné a práce navíc.
Ale bodík dávám:yes:

Dneska jsme delali tento recept na obed...Super,super,super...Pridali jsme jeste rajcata a nebyly by spatne i zampiony,ale to az priste..Diky za skvely recept..:-*

dneska tento recept zkouším, kuřátko je troubě :-) akorát se mi tedy nepodařilo provléknout stehýnka kůží :-( ať jsem se snažila jak jsem chtěla, tak nic :-( no ale myslím, že i tak to bude vynikající :-) Posílám další bodík a recept let do oblíbených :-) :yes::yes::yes:

musím říct, že tenhle recept je naprosto super. Jen to mladý zdokonalil tím, že brambory s jablky ve výpeku rozšťouchal, takže příště dám cibuli bez slupky, myslím,že tím nic nepokazím a možná, tedy určitě, vylepší bramůrky troškou anglické. Ale fakt to bylo výborné:yes::yes::yes:

Děkuji za výborný recept - jen se zaprášilo určitě si zaslouží víc jak jeden bodík :yes::yes::yes:

Dnes jsme pekli opět kuře na tento způsob a jako vždy všem moc chutnal, posílám plusový bodík ;-)

Teda.....:-pUvařila jsem tenhle recept k dnešnímu obědu a musím říct, že to NEMÁ CHYBU:-! Fakt jedno z nejlepších jídel v poslední době, co jsem dělala. Všichni se olizovali:-D Jen tam příště ty jablka dám později, byly dost rozpečený, takže myslím, že lepší bude je přidat tak v polovině pečení. Jinak naprosto špičkové jídlo:yes:

asi dva měsíce sleduji TopRecepty a toto byl první recept, který jsem v reálu vyzkoušela - momentální rozhodnutí při pohledu na kuře v lednici mělo za následek improvizaci ;-)- jablka chyběla, naopak jsem do brambor, cibule a česneku naházela veškerou zeleninu, která čekala na spotřebování (lilek, brokolici, cuketu, mrkev). Obávala jsem se, že manžel se synem si vyžádají chleba, ale tiše jsem u stolu zírala, jak v nich vše mizí....a manželův nášup přílohy mě skoro vyděsil:-D
takže díky, donutilo mě to zaregistrovat a už tu šmejdím a ukládám a ukládám....:yes::yes:

Eli, já ho ještě v půlce obrátila, aby bylo opečené z obou stran ;-) Jo, kuřátka my můžem :-D

Gábi, díky za obrázky...také pečeš kuřátko až do doby, kdy se úplně rozpadá, viď ;-)? I já...:-)
Macko, děkuji za komentář, potěšilo mě, že jste si v neděli pochutnali...;-):-)

tak já dělala toto kuře v neděli, je mi líto ale nemám fotečku, kuře mělo výýýýýbornou křupavou kůrčičku to miluju , určo tím máslem a brambory byli skvělé. děkuji za fantastický recept zařazuju mezi své oblíbené :-K

Eliz, tak jsem konečně stáhla fotky ;-)

Jani, jsem ráda, že u vás chutnalo a s těmi fotkami si, doufám, děláš tak trochu srandu - protože ty tvoje patří k nejlepším zde!! ;-):-):yes:

Já jsem to kuře taky dělala a byla to jedna z nechutnějších variant kuřete, jakou jsem kdy připravila. Každému ale nemůže chutnat všechno, to je jasné. Klasika je moc dobrá, kuřátko a bramborová kaše, kdo by to neměl rád, že jo. Fotky jsem raději nepřidávala, protože ne každý umí fotky udělat, jako Eliza, tak, abych jí nepokazila renomé:-))

Elizo, opravdu jsem psala komentář v dobré víře, jsem zde chvíli a tak jsem logicky šla po nejlépe bodovaných receptech, podle fotky mě recept lákal, ale holt rodina chce raději klasické kuře s kašičkou, nebo rýží. Ale na někom se recept musí vyzkoušet:-) Nikdy se všem nezavděčíš, tak nemá smysl se nad tím pozastavovat. Jinak všechna čest Tvým receptům a fotkám:-K

Jahůdko, je mi skutečně líto, že jsi k nedělnímu obědu vybrala recept, který se nepovedl... No, alespoň už víš, co nevařit. I u nás v rodině existují pokrmy, které v ostatních chutnají a my jim nemůžeme přijít na chuť (napadají mě například různě upravené vnitřnosti). Taky mě vždycky naštve, když něco uvařím v dobré víře, že si rodina pochutná a pak sleduji "kyselé ksichtíky" :-(;-). Takže se omlouvám, přesto tvrdím, že u nás tato klasická úprava kuřete patří k velmi oblíbeným.

Tématické fráze:
kuře na bramborách s cibulí, pečené kuře recept, kuře na bramborách, kuře, pecene kure, kuře s brambory, pečené kuře recepty, kure s jablky, kuře recepty, pečené kuře s brambory, kure pecene, pečené kuře na bramborách a cibuli, kuře na bramborech, kuře a brambory, kuře se zelím pečené dohromady, kuře s bramborem, recepty kuře, brambory s jablky, brambory recepty, pečené kuře s bramborem

Suroviny:
kuře, cibule, cibule červená, brambory, jablko, česnek, bobkový list, máslo, koření na pečené kuře, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu