Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skořicové medáčky k čaji o páté

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 417 kJ /
1 295 kcal
Bílkoviny32,10 g
Tuky11,98 g
Vláknina7,15 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 1,77 g
Sůl0,21 g
Sacharidy261,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme se sodou, skořicí a vanilkou.
Vejce promícháme s cukrem a medem a vlijeme do mouky. Uhněteme hladké těsto. Krok 2: Z těsta utvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu, klademe je dál od sebe na plech vyložený papírem na pečení. Každou kuličku ozdobíme kouskem ořechu a nakonec lehounce poprášíme skořicí.
Vložíme do trouby rozehřáté na 180°C a pečeme asi 15 minut.

Zveřejněno 11. 8. 2016

Poznámka autorky Angel 666

Dávka těsta vystačí přesně na jeden plech.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicové medáčky k čaji o páté

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0rL3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicové medáčky k čaji o páté

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0rL3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Dobré, jednoduché, rychlé :yes: dekuji za recept

fufnik: jsem ráda, že recept nezklamal ;-) a děkuji za fotečky :-K

Zrejme neni med dosti sladky, kdyz je nutno jeste dodavat cukr. Ja bych pridal spise stipec soli., stejne jako se sul pridava do palacinek, livancu ci krupicne kase.

Máslo se opravdu nedává. Medáčky po upečení jsou hned uvnitř vláčné a měkké, asi po dvou hodinách, kdy zůstalo pár zbylých na talíři, tak ještě více změkly. Jak by to s nimi bylo dál , to už nezjistím, protože se snědly během jednoho dne ;-).

Kvety: myslím, že místo ořechu se klidně může dát třeba mandlička nebo bych si tam představila i sušenou brusinku, ale určitě budou dobré i jen tak bez ničeho :-)

Medáčky se mně líbí. Jenom nevím, jaké jsou - křupavé jako perníčky nebo měkké jako koláčky? Nebo změknou po odležení?
Sice už nemám ořechy, ale asi je vyzkouším i bez nich.

taky by mě zajímalo jak je to s měkkostí ;-) a máslo se tam nedává?

Tématické fráze:
skořicové pletence, čaj o páté recepty, kynuté skořicové čtverečky, recept na medacek, skoricove susenky ke kave, medáčky kuličky, rychlé pečivo ke kávě, pernicky k caji recept

Suroviny:
mouka hladká, skořice, vanilka, soda jedlá, vejce, cukr moučkový, med, ořechy vlašské

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu