"Segedín" z mletého masa

mika59 Kuchařka: mika59

Mleté maso 23 názorů

Suroviny

400 g mletého masa mix
600 g kysaného zelí
2 cibule
2 stroužky česneku
lžíce sádla
mletá paprika sladká a pálivá podle chuti
1-2 lžíce hl. mouky
200 g zakysané smetany
kmín
pepř
sůl
cukr
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky. Na sádle orestujeme cibuli do zlaté barvy. Přidáme česnek a po chvíli mleté maso. Maso rozmělníme a opečeme. Přidáme sůl koření.

  2. Zelí překrájíme na kratší kousky. Přidáme k masu i s nálevem a vaříme do změknutí zelí. Po uvaření zaprášíme moukou a povaříme. Nakonec vmícháme smetanu a dochutíme.

  3. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 33 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: "Segedín" z mletého masa

  • Miloš Miloš(neregistrovaný)

    Vyzkoušel jsem dnes Váš recept,ale bez bůčku to není ono! Rozhodně to jedlé je,ale jak jsem napsal,bez bůčku.....!:no:

    Odpovědět

  • prosciuto prosciuto(neregistrovaný)

    Pre p. Vaňkovú:
    U Vás doma do Segedínskeho gulášu patrí bůček.
    Perfektne!
    U nás bůček, našťastie, bežne ani nepredávajú.
    Takže, každému to, čo chutí (chutná).
    My varíme guláš len z hovädzieho mäsa tak, ako je to samozrejmé v Maďarsku, kde guláš (Gulyás, aj keď to je v skutočnosti polievka a správne je Pörkölt, alebo Perkelt, ako sa to zvykne v našich zemepísnych šírkach písať).
    Takže netreba sa rozčuľovať.
    Ja mám vyše 2000 receptov na Guláš, od Tichého oceánu až znova po Tichý oceán a nepíšem tým ostatným, že tam patrí to alebo ono.

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    CASINO, diky jeste jednou. Maji je na Amzon.com, "herb scissors", od 5 do 11 dollaru. V patek je uz budu mit. Snytlik a kopr, to bude ono !

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    CASINO: no takove bohuzel nemam a nikdy jsem je tu nevidel. Zahjim po nich patrani. Ja mam je obycejne kuchynske, proste takeve silnejsi, ale ne nuzky na drubez. Diky za obrazek.

    Odpovědět

  • casino casino

    Paul Sulc:
    No, tak to asi máte taky tyto nůžky, že:-)
    https://www.zena.cz/nuzky-na-pazitku/r~i:photo:598...

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    CASINO : samozrejme ze pazitku cili snytlik striham a nekrajim, jde to pohodlne a rychle. Nekdy to zkuste.

    Odpovědět

  • casino casino

    Paul Sulc:
    No, napřed ve mně hrklo, že používáte nožíce na pažitku...:-D
    ***
    Kysané zelí kupuju v sáčku... Napřed ustřihnu rožek a vydlábím kyselou vodu. Pak sáček podélně (i se zelím) rozkrojím, ale nedokrojím k podložce. Potom sáček napříč naněkolikrát překrojím, ale avšak opět nedokrojím k podložce. Nakonec zelisko vyklopím do, v tomto případě, guláše:-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Paul Sulc: Děkuji Vám :-)
    cecilka::-K
    casino::-)

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    Pripada mi to jako bajecny napad, hlavni vyhoda je asi ze to jde ''ein, zwei'', nic se nemusi moc pripravovat, za dvacet minut se ladujeme. Jen jedna vec, to krajeni kyseleho zeli: koupil jsem si v obchodu pro kuchyni ''kuchynske nuzky''. Ceske damy asi prskaji, nicmene kdyz date to zeli do rendliku, ne na prkynko, mate je nastrihane rychle a s minimalnim spinenim prkynka. Kuchynske nuzky jsou velice potrebny nastroj, kamarad tak porcovsl i ryby. Nastrihejte si v hrnci i spagety, mrkev, jinou zeleninu.

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Vankova marie: vazena pani marie vanikova, na ziadne jedlo sa nikdy nesmie hovorit, ze je "ble", naprv ho vyskusajte a potom hodnotte.

    casino: nie ste jediny, co takyto segedin vari. Je popularny najma medzi majitelmi krankasoveho chrupu:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • casino casino

    No, asi jsem jediný, kdo cosi podobného vaří:-)
    Zelí samozřejmě sleju a až podle chuti tu kyselou vodu dolévám...
    Vařím z mleté prasečiny a největší "umění" je, nerozfofrovat maso do mrtě, ale avšak tak, že aby zůstalo v hrudkách, takže moc nemíchat:-)

    Vankova marie: neregi
    No, dobrýýý...
    Tedy až na ty vulgarizmy:-!

    mika59:
    No, dobrýýýý...
    Tedy rcp:yes: některé odpovědi:yes: některé :-O

    hosta:
    No, dobrýýý...:yes:

    Simona Skolakova:
    No,...:-D

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Vankova marie: myslím,že dnes jste neměla dobrý den,škoda;-)nemusíte tento receptík vařit,nikdo vás nenutí;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Vankova marie: Myslím, že podléháte zbytečně hysterii. Tahle variace na segedín oslovila, jak je vidět, více lidí a používat u jídla výrazy, které jste použila, je přinejmenším neslušné. Nikdo vám nebere váš názor, tak respektujte i ty ostatní. Za mne určitě bod a ráda zkusím, kombinace mletého masa a zelí se mi líbí. Vy klidně zůstaňte u bůčku;-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Vankova marie: Respektuji Váš názor, :yes::yes::yes: A taky vařím segedín z bůčku...: Ale od toho jsou ty recepty ne??? Každý ať si uvaří co má rád...:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Vankova marie Vankova marie(neregistrovaný)

    mika59: asi proto že s egedinsky varim ráda. nedam na něj dopustit a rodina ho miluje.jinak nemám nic proti jiným receptu a ráda najdu i dobrou inspiraci a uvarim podle receptu ale Vy jste prostě pichla do živého. Alespoň pro mě. Beru to osobně pro sebe napsala jsem svůj názor a samozřejmě Vsem kdo si recept vyzkouší přeji ať jim chutná :-p

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: guláš z mletého masa segedínský guláš z mletého masa segedin podle babicy maso na segedin segedínský z mletého masa perkelt z mletého masa mleté maso se zelím madarsko segedýn z mletého masa recepty z mleteho masa rozmělněné maso segedinsky gulas s mleteho masa jak se cte segedin receptik na segetin babica segedínský guláš z mletého masa co z mletého masa segedinsky gulas z mleteho masa od babici babicovy recepty mleté maso segedinsky gulas s mletym masom recept segedín guláš z mletého masa mlete a rozmělněne maso

Zapomněl/a jsem heslo