Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková na smetaně

Svíčkovou často vnímáme jako složité jídlo, ale náročná je pouze na čas. Tato královna mezi českými omáčkami má mnoho tváří a více možností přípravy i dochucení. Náš recept je léty prověřený a můžeme podle něho omáčku bez obav uvařit i pro návštěvu.

Hodnocení receptu je 4,8 (40×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

25. 5. 2009 18:05

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 015 kJ / 1 916 kcal
Bílkoviny138,98 g
Tuky124,43 g
Vláknina11,97 g
Cholesterol 395 mg
Sodík 1,41 g
Sůl3,28 g
Sacharidy55,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dajda Dajda

1. 1. 2021 20:51

Veronika.Hrozna: V každém případě bych se přimlouvala za 2 denní odležení. My jsme dnes měli králíka na smetaně ("svíčkovou"), jídlo jsem připravovala už ve středu. Dnes jsem malinko dosolila a jemně dochutila citrónovou šťávou. Omáčku dělám ze spousty čerstvé zeleniny, nedávám žádný cukr , stačí mrkev, ale k omáčce musí být hodně brusinek, nabízím misku, ze který si každý přidá na talíř, ne jenom lžičku na kolečku citrónu. <3

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

1. 1. 2021 20:28

Dajda: Mám kus roštěné, tak zkusím znovu ! ;-)

Dajda Dajda

1. 1. 2021 12:14

Jindra100: Taky běžně nepřidávám do klasické svíčkové hořčici, ale když je třeba dochutit, tak je to podle hesla Tonoucí se stébla chytá. :-D Já zase nedávám Halali a rozhodně používám čerstvou zeleninu, je jí všude dost i v zimě, ale každý máme to své oblíbené. ;-)

Jindra100 Jindra100

1. 1. 2021 09:43

Veronika.Hrozna:Proč né?? Já dávám mraženou zeleninu pořád. A je výborná ????

Jindra100 Jindra100

1. 1. 2021 09:40

Dajda: Já nakládám dva dny dopředu a dávám Halali. Hořčici určitě né! Není to roštěná????

BlaV.

16. 9. 2020 21:43

Eva: já dělám jedině v troubě, kamarádka zase jen na plotně - každý má svůj recept

BlaV.

16. 9. 2020 21:41

Dajda: hořčice do svíčkové? Dělám svíčkovou už asi 45 let a nikdy ne s hořčicí

Dajda Dajda

11. 4. 2020 20:48

Veronika.Hrozna: Úplně bych ji zase nezavrhovala, například mražený špenát je fajn a třeba směs mrkev, hrášek, kukuřice na másle taky není k zahození, když není nic jiného po ruce.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 4. 2020 19:27

Veronika.Hrozna: Vypadá to, že zítra to bude o moc lepší ! Právě jsem vše přidala dosolila, přidala kapku citronu a ještě promnutý tymiánek ! Ale mražená zelenina, mi už do svíčkové nikdy nesmí ! A do mrazáku, taky ne ! :-//:-//:-//

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 4. 2020 16:44

Magdalenka: Tu už sem dala. Jdu zkusit opéct zeleninu na troše másla a karamelu , vyberu půl omáčky a nahradím ji rozmixovanou zeleninou. ohřeju a uvidím. To se mi ještě nestalo , nikdy! ;-(

Dajda Dajda

11. 4. 2020 13:56

magdalenka: Taky bych přidala hořčici, ale navíc nechala omáčku 2 dny uležet - ať si Evropská unie říká, co chce! ;-)

magdalenka magdalenka

11. 4. 2020 13:46

Veronika.Hrozna: skús aj trochu horčice...(mrazenú zeleninu tiež neuznávam)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 4. 2020 13:34

Eja57: Je hroznější než já! Už nevím, jak vypadá moje kadeřnice, kozmetička o nechtech, ze zdvořilosti ,ani nechci mluvit!

Eja57 Eja57

11. 4. 2020 13:25

Veronika.Hrozna: držím palce...ona asi ta dnešní Tvoje nebude špatná, ale jak jednou uděláš omáčku ze zkaramelizovaného základu z čerstvé zeleniny...máš :yes: manžela:-D
( teoreticky by stejně mělo fungovat získat stejnou chuť i z mražené zeleniny v troubě - před koncem přípravy vyndat maso, odklopit, odpařit, kousek másla, trochu cukru...tak na 50% to spíš připálíš, vyzkoušeno8-(:-D )

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 4. 2020 12:40

Eja57: Udělám ! Já měla všechno, ale v mrazáku jsem měla zeleninu pod svíčkovou, tak jsem to chtěla odzkoušet. Manžel před obědem vzal pejsky na procházku, aby mu líp chutnalo. Já vybrala maso z trouby, dala smažit bramborové kynuté kroketky a udělala omáčku . Ochutnala .......8-( Manžel mi řekl, už jsem jedl i lepší svíčkovou ! Diplomaticky! 8-( Já udusím zeleninu na trošce karamelu a dám kousek másla , rozmixuju přidám a uvidím. Už roky se mi nic podobné nepodařilo! :no:

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: svíčková na smetaně svíčková nejlepsi svickova na smetane svíčková omáčka svíčková recept falešná svíčková na smetaně nejlepsí svickova svíčková recepty svickova na smetane video svíčková na smetaně v troubě recept na nejlepší svíčkovou svickova na smetane recept nejlepší svíčková na smetaně vepřová nejlepší recepty svíčková na smetaně vepřová svíčková na smetaně svíčková na smetaně pro začátečníky recept svíčková svíčková na smetaně top recepty výborná svíčková na smetaně nejlepší recept na svíčkovou

Suroviny: svíčková hovězí, slanina uzená, sůl, pepř černý, tuk, cibule, mrkev, petržel, celer, vývar masový, bobkový list, koření nové koření, mouka hladká, smetana kysaná, cukr, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Svíčková na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oYKz