Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Scarlett

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

30. 10. 2016 10:17

Suroviny

Porce: 8 dortových porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 014 kJ / 2 871 kcal
Bílkoviny78,25 g
Tuky85,02 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 907 mg
Sodík 495 mg
Sůl1,77 g
Sacharidy437,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kdo by neznal slavnou filmovou adaptaci románu Margaret Mitchellové o osudech svéhlavé Scarlett O´Hara, jižanské krásky, ve víru americké občanské války. Možná, že se vám vybaví kniha nebo slavný film oceňený osmi Oscary, v hlavních rolích s V. Leighovou a C. Gablem, anebo později natočená čtyřdílná minisérie, kde jsme v hlavních rolích mohli shlédnout úžasnou Joanne Whalley a Timothy Daltona. Dramatický milostný příběh Scarlett O´Hara a Rhetta Butlera si jistě vybaví všichni. Krásná a hrdá, temperamentní, přitom svéhlavá, sobecká a panovačná. Tak právě taková je Scarlett.

Více a podrobněji zde

http://www.woman-today.cz/products/scarlett-o%c2%b...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

31. 10. 2016 18:58

cathleen: woman:
I jen se tu bavte dál, možná to zajímá nejen mě:-)
S lecčím by se dalo polemizovat (trvanlivost PDP, okamžitá reakce sody b.) ale avšak "...zelený je strom života":-)
Ano, soda b. se rozkládá nejen teplem, ale i vlivem nízkého pH. Existuje potom logické vysvětlení pro hafo rcp se sodou b., kdy se těsto se sodou b. NECHÁVÁ ODPOČINOUT i několik dní:-?
Např. "Perníčky"!
U nás jsou hájemstvím paní casinové..., recepty jsou plné sody a ač je skladování TĚSTA proti vší logice, tak se to tak dělá celé věky a funguje to:-)
No, prý to funguje... Naše perníčky by šly po upeční sqěle použít místo asfaltových holubů:-D

cathleen cathleen (moderátorka)

31. 10. 2016 12:09

woman: je to jiné, ano. Jestli chceš, napiš mi vzkaz, mžeme si předat zkušenosti ;-)

woman woman

31. 10. 2016 11:53

cathleen: Abych ti pravdu řekla, dívala jsem se, že máš na stránkách pečení chleba v remosce, tak právě o to se již několik týdnů pokouším to upéct v remosce. Různé druhy chleba, byť si dělám kvásek, ale tak je to přece jen jiné pečení, než v troubě. :-)

cathleen cathleen (moderátorka)

31. 10. 2016 11:46

woman: :-O jezusku, to nejsem! A pokazila jsem toho v průběhu let pečení a vaření také dost, ale snad se z chyb i poučila:-D

woman woman

31. 10. 2016 11:32

cathleen: Jsi profesionál, takže vlastně se dá čekat, že nic pokazíš.

cathleen cathleen (moderátorka)

31. 10. 2016 10:47

woman: díky za vyčerpávající odpověď:-):-K
Se sodou peču občas také, mnohem méně, než s práškem do pečiva. Ale i u ní jsem celá léta zvyklá vmíchat ji do části mouky a s ní i do pečiva - dělám s ní většinou jen moučníky, které rozmícháš, hned vyliješ na plech a šoupneš péct do trouby. Těsto mi tedy zkypří i tak; velmi dobře-)

woman woman

31. 10. 2016 10:19

cathleen: Obvykle používám při pečení jedlou sodu - tj. sodu bikarbonu, ale tu, kterou lze dostat v prášku v lékárně. Jak soda bikarbona, tak prášek do pečiva (obsahuje také malé množství sody b.) vytváří oxid uhličitý, ten tvoří kapsičky vzduchu a těsto kypří. Jsem zkrátka zvyklá tak moc používat sodu b., že jsem pak napsala, že i prášek do pečiva dát na závěr. U sody totiž, když ji dáš do pečiva, tak vznikne chemická reakce, při které vznikají bubliny oxidu uhličitého hned, jakmile přísady smícháš. U prášku do pečiva (obsahuje i vinný kámen a dehydratujicí látku např. škrob), tak vznikají kypřicí látky (tj. oxid uhličitý) až tehdy, když se zvýší teplota - tedy, když dáš péci. Já preferuji sodu, můžeš jí skladovat dlouhodobě, na rozdíl o prášku do pečiva (ten je tak na 3 měsíce) a mám s ní výborné zkušenosti. Jinak máš pravdu, že se v literatuře vyskytuje plno doporučení, že prášek do pečiva promíchávají s moukou.

maiva maiva

30. 10. 2016 19:06

Jako dort bych to neřadila, spojitost se Scarlet nechápu vůbec:-O Spíš půjde o reklamu pro vlastní stránky.

casino casino

30. 10. 2016 14:14

Do "Šalamouna" v jeho lepší verzi, chybí tomuto receptu cukrovo-kakaový roztok s destilátem vyrobeným z cukrové třtiny;-)
No a v té nejlepší verzi tomu chybí strouhaná Margotka:yes:

zizala zizala (moderátorka)

30. 10. 2016 13:16

Název Šalamounovy řezy jsem chápala, Šalamoun byl chytrý král a moučník je chytře jednouchý a rychlý. Co s ním má ale společného Scarlet? To není rýpání, jen ráda přicházím věcem na kloub ;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

30. 10. 2016 11:31

Takže vlastně Šalamounovy řezy, Buchta z Hery či Vařená buchta, jen upraveno pro menší formu:-)
Chci se zeptat, jaký význam má přidání samotného prášku do pečiva až zcela na závěr? Ve všech kuchařkách ho radí vmíchat do mouky (nebo části mouky) a s ní přidávat do těsta, že se tak zcela rovnoměrně rozptýlí....ty to děláš jinak. Proč?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: skarlet dalton film scarlett kniha receptů dort skarlet skarlet . filmy skarlet joanne whalley scarlet řezy řezy scarlett vyznam jmena scarlett dort šalamoun scarlett řezy jak krájet kokos na povrchu moučníku jen pro formu význam šalamoun poleva význam prosáte kakao jahodový recept džem bez chemických přísad

Suroviny: tuk hera, cukr krupice, voda, kakao holandské, vejce, kůra citronová, mouka, prášek do pečiva, kokos strouhaný, marmeláda pikantní

TopRecepty.cz

Scarlett

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m9vR