Louhované kaštánky s tang zhongem
Využitím thangzhongu v pečivu docílíte v pečivu kyprosti a vláčnosti i na druhý den po upečení. Osvojte si metodu a můžete ji nakombinovat i s louhováním. Výsledkem budou luxusní kousky pečiva s křupavou nahořklou kůrkou a vláčným středem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 800 kJ / 2 581 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,68 g |
Tuky | 68,31 g |
Vláknina | 18,50 g |
Cholesterol | 304 mg |
Sodík | 20,27 g |
Sůl | 16,21 g |
Sacharidy | 405,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tang zhong: 50 g hladkej múky rozšľaháme vo vode - 250 g a zahrievame, nevaríme - do 60 stupňov. Prešľahávame a necháme vychladnúť. Dostaneme želatínovitú hmotu.
Krok 2: Do 150 g vlažnej vody vmiešame cukor a droždie, necháme oživiť cca 15-20 minút.
Krok 3: Do 500 g hladkej múky vmiešame soľ, povolené sádlo, tangzhong a s kváskom z bodu 2 vypracujeme plastické cesto. Prikryjeme a necháme v teple kysnúť, kým nezdvojnásobí objem.
Krok 4: Vykysnuté cesto rozdelíme na bulky - ja som mala 16 ks. Prikryjeme a necháme podkysnúť cca 20 minút.
Krok 5: Vodu uvedieme do varu a opatrne po častiach vsypeme sódu - má to tendenciu kypieť.
Krok 6: Do vriacej vody so sódou vkladáme po 3-4 kusoch bulky, varíme z každej strany 20 -30 sekúnd. Vyberieme dierovanou lopatkou na pečiaci papier, alebo fóliu. Potrieme rozšľahaným vajcom, nožnicami nastrihneme a posolíme.
Krok 7: Pečieme pri 200 °C 10 min., potom ešte asi 7 minút pri 180 °C. - ventilátor.
Zveřejněno 17. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Louhované kaštánky s tang zhongem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rlK4
Moje poznámka
Louhované kaštánky s tang zhongem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rlK4
Nejnovější recepty
Cottage pizza s celozrnnou moukou
Přidáno před 2 hodinami
Minimuffinky
Přidáno před 13 hodinami
Zapékané pirohy
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 18 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rebarborový koláč
Eva S. před 9 minutami
Pochoutkový salát II
Lasagnesesyrem před 16 minutami
Domácí pletýnky
Zinzi před 18 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Nanina před 25 minutami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Nellach před 2 hodinami
Tvarohové řezy s broskvemi
JanaRas před 2 hodinami
Kulajda se sušenými houbami
Moanka před 11 hodinami
Pečená bylinková vepřová kýta
Tomas_K před 13 hodinami
Sváteční maková bábovka
Eri86 před 13 hodinami
Svěží jahodový dort
Lauri74 před 14 hodinami
Tématické fráze:
tang zhong,
louhovany kaštanek,
louhovaná bulka,
tangzhong
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
mouka hladká,
droždí,
voda,
cukr,
sůl,
sádlo,
vejce,
sůl,
voda,
soda jedlá
Komentáře (16)