Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 136 kJ / 3 857 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,46 g |
| Tuky | 222,73 g |
| Vláknina | 30,30 g |
| Cholesterol | 616 mg |
| Sodík | 2,78 g |
| Sůl | 0,84 g |
| Sacharidy | 397,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180°C, kulatou dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme dno pečícím papírem.
Do mísy prosejeme všechny sypké suroviny a dobře promícháme. Přidáme vejce rozkvedlané v mléce, olej a umícháme hladké těsto. Nalijeme do formy a pečeme cca 25 minut, necháme dobře vychladnout na mřížce. Krok 2: Hobliny na ozdobu připravíme pomocí pečícího papíru, na který v tenké vrstvě špachtlí rozetřeme rozpuštěnou, zchladlou čokoládu, překryjeme stejným kusem pečícího papíru a srolujeme. Uložíme do lednice až na pozdější použití - po rozbalení se čokoláda sama naláme. Krok 3: Na pěnu rozpustíme ve vodní lázni čokoládu a necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Vychlazenou smetanu vyšleháme do tuha a do ní pomalu za stálého šlehání přiléváme čokoládu.
Získáme nadýchaný hedvábný krém.
Okruží dortové formy (ve které se pekl korpus) umyjeme a suché vymažeme máslem.
Vychladlý korpus položíme na servírovací tác a okruží na něj nasadíme. Pokud vznikne mezírka mezi korpusem a okružím, vyplníme ji potravinářskou folií.
Na korpus navrstvíme čokoládovou pěnu, uhladíme povrch a tácem několikrát klepneme o stůl, abychom se zbavili vzduchových bublin. Vložíme do lednice a necháme dobře vychladit (40 minut). Krok 4: Na bílou vrstvu ušleháme šlehačku, přidáme prosátý cukr a lehce zašleháme mascarpone . Navrstvíme na vychlazenou čokoládovou vrstvu, necháme ztuhnout a dozdobíme čokoládovými hoblinami.
Do mísy prosejeme všechny sypké suroviny a dobře promícháme. Přidáme vejce rozkvedlané v mléce, olej a umícháme hladké těsto. Nalijeme do formy a pečeme cca 25 minut, necháme dobře vychladnout na mřížce. Krok 2: Hobliny na ozdobu připravíme pomocí pečícího papíru, na který v tenké vrstvě špachtlí rozetřeme rozpuštěnou, zchladlou čokoládu, překryjeme stejným kusem pečícího papíru a srolujeme. Uložíme do lednice až na pozdější použití - po rozbalení se čokoláda sama naláme. Krok 3: Na pěnu rozpustíme ve vodní lázni čokoládu a necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Vychlazenou smetanu vyšleháme do tuha a do ní pomalu za stálého šlehání přiléváme čokoládu.
Získáme nadýchaný hedvábný krém.
Okruží dortové formy (ve které se pekl korpus) umyjeme a suché vymažeme máslem.
Vychladlý korpus položíme na servírovací tác a okruží na něj nasadíme. Pokud vznikne mezírka mezi korpusem a okružím, vyplníme ji potravinářskou folií.
Na korpus navrstvíme čokoládovou pěnu, uhladíme povrch a tácem několikrát klepneme o stůl, abychom se zbavili vzduchových bublin. Vložíme do lednice a necháme dobře vychladit (40 minut). Krok 4: Na bílou vrstvu ušleháme šlehačku, přidáme prosátý cukr a lehce zašleháme mascarpone . Navrstvíme na vychlazenou čokoládovou vrstvu, necháme ztuhnout a dozdobíme čokoládovými hoblinami.
Zveřejněno 24. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládový pěnový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DKNx
Moje poznámka
Čokoládový pěnový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DKNx
Nejnovější recepty
Cukroví s pistáciovým krémem zdobené pistáciemi
Přidáno před 2 hodinami
Ricottové knedlíčky s jahodami podle Jana Punčocháře
Přidáno před 3 hodinami
Dietní kuřecí prso s bramborovou kaší
Přidáno před 12 hodinami
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 19 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční perníčky s rumovou polevou podle Josefa Maršálka
veronika_straka před 53 minutami
Nadýchaný císařský trhanec - Kaiserschmarren
Modemo před 54 minutami
Jablečné lívance
oldlhot před 1 hodinou
Šťavnatá vepřová pečeně
bobnak před 1 hodinou
Perníkové kuličky s ořechy
Panova před 2 hodinami
Vosí hnízda
Luentynka před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Luentynka před 3 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Patriktesar před 5 hodinami
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 13 hodinami
Tématické fráze:
pěnový dort,
pěnové dorty,
hedvábný čokoládový dort,
pěnový dort recept,
dorty recepty,
dort z čokolády a vajec,
hedvábný dort,
recept na penovy dort,
dort z vajec a čokolády,
dvoupatrový čokoládový dort,
pěnový krém do dortu,
čokoládový dort korpus,
recepty na dorty,
pěnový korpus,
penový dorty,
cokoladovy penovy krem,
pěnový krém,
pěnový krém recepty,
čokoládvý dort,
čokoládový dort s mascarpone
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
mléko,
kakao holandské,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
vejce,
olej slunečnicový,
sůl,
máslo,
čokoláda hořká,
smetana ke šlehání,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
čokoláda hořká
Komentáře (15)