Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 136 kJ / 3 857 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,46 g |
Tuky | 222,73 g |
Vláknina | 30,30 g |
Cholesterol | 616 mg |
Sodík | 2,78 g |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 397,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180°C, kulatou dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme dno pečícím papírem.
Do mísy prosejeme všechny sypké suroviny a dobře promícháme. Přidáme vejce rozkvedlané v mléce, olej a umícháme hladké těsto. Nalijeme do formy a pečeme cca 25 minut, necháme dobře vychladnout na mřížce. Krok 2: Hobliny na ozdobu připravíme pomocí pečícího papíru, na který v tenké vrstvě špachtlí rozetřeme rozpuštěnou, zchladlou čokoládu, překryjeme stejným kusem pečícího papíru a srolujeme. Uložíme do lednice až na pozdější použití - po rozbalení se čokoláda sama naláme. Krok 3: Na pěnu rozpustíme ve vodní lázni čokoládu a necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Vychlazenou smetanu vyšleháme do tuha a do ní pomalu za stálého šlehání přiléváme čokoládu.
Získáme nadýchaný hedvábný krém.
Okruží dortové formy (ve které se pekl korpus) umyjeme a suché vymažeme máslem.
Vychladlý korpus položíme na servírovací tác a okruží na něj nasadíme. Pokud vznikne mezírka mezi korpusem a okružím, vyplníme ji potravinářskou folií.
Na korpus navrstvíme čokoládovou pěnu, uhladíme povrch a tácem několikrát klepneme o stůl, abychom se zbavili vzduchových bublin. Vložíme do lednice a necháme dobře vychladit (40 minut). Krok 4: Na bílou vrstvu ušleháme šlehačku, přidáme prosátý cukr a lehce zašleháme mascarpone . Navrstvíme na vychlazenou čokoládovou vrstvu, necháme ztuhnout a dozdobíme čokoládovými hoblinami.
Do mísy prosejeme všechny sypké suroviny a dobře promícháme. Přidáme vejce rozkvedlané v mléce, olej a umícháme hladké těsto. Nalijeme do formy a pečeme cca 25 minut, necháme dobře vychladnout na mřížce. Krok 2: Hobliny na ozdobu připravíme pomocí pečícího papíru, na který v tenké vrstvě špachtlí rozetřeme rozpuštěnou, zchladlou čokoládu, překryjeme stejným kusem pečícího papíru a srolujeme. Uložíme do lednice až na pozdější použití - po rozbalení se čokoláda sama naláme. Krok 3: Na pěnu rozpustíme ve vodní lázni čokoládu a necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Vychlazenou smetanu vyšleháme do tuha a do ní pomalu za stálého šlehání přiléváme čokoládu.
Získáme nadýchaný hedvábný krém.
Okruží dortové formy (ve které se pekl korpus) umyjeme a suché vymažeme máslem.
Vychladlý korpus položíme na servírovací tác a okruží na něj nasadíme. Pokud vznikne mezírka mezi korpusem a okružím, vyplníme ji potravinářskou folií.
Na korpus navrstvíme čokoládovou pěnu, uhladíme povrch a tácem několikrát klepneme o stůl, abychom se zbavili vzduchových bublin. Vložíme do lednice a necháme dobře vychladit (40 minut). Krok 4: Na bílou vrstvu ušleháme šlehačku, přidáme prosátý cukr a lehce zašleháme mascarpone . Navrstvíme na vychlazenou čokoládovou vrstvu, necháme ztuhnout a dozdobíme čokoládovými hoblinami.
Zveřejněno 25. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládový pěnový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DKNx
Moje poznámka
Čokoládový pěnový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DKNx
Nejnovější recepty
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 11 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 17 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 18 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 19 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 19 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkvová buchta
veronika_straka před 6 minutami
Cuketová buchta
mamina58 před 11 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 14 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 14 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 15 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 16 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 16 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 16 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 16 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 16 hodinami
Tématické fráze:
pěnový dort,
pěnové dorty,
hedvábný čokoládový dort,
pěnový dort recept,
dorty recepty,
dort z čokolády a vajec,
hedvábný dort,
recept na penovy dort,
dort z vajec a čokolády,
dvoupatrový čokoládový dort,
pěnový krém do dortu,
čokoládový dort korpus,
recepty na dorty,
pěnový korpus,
penový dorty,
cokoladovy penovy krem,
pěnový krém,
pěnový krém recepty,
čokoládvý dort,
čokoládový dort s mascarpone
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
mléko,
kakao holandské,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
vejce,
olej slunečnicový,
sůl,
máslo,
čokoláda hořká,
smetana ke šlehání,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
čokoláda hořká
Komentáře (15)