Křupavé kysané zelí s jablky a mrkví

kucerova45 Kuchařka: kucerova45

Zeleninová jídla 4 názory

Suroviny

3 kg hlávkového zelí
2 velké mrkve
3 zelená jablka
2 velké cibule
2 lžíce soli
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné zelí nakrájíme nebo nastrouháme, mrkev a jablka nastrouháme na hrubém struhadle a cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka.

  2. Všechno dáme do mísy, přidáme sůl a vše pořádně promícháme.

  3. Natlačíme do čtyřlitrové lahve a necháme kvasit při pokojové teplotě asi 7 dní.
    Vykvašené zelí zaděláme víčkem a dáme do lednice. Tam vydrží měsíc až dva, pokud ho nesníte.

Poznámka

Já jsem z něj udělala salát, stačí přidat čerstvou, na kostičky nakrájenou cibuli, mletý pepř, trochu vody a dle chuti cukr, ocet. Promíchat a potom si už jen pochutnat. Je výborný.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křupavé kysané zelí s jablky a mrkví

Tématické fráze: nakládané zelí s mrkví kysaná mrkev kysane zeli s jablky kvašené zelí s mrkví kysané zelí s jablkem kysané zelí s mrkví a jablky kysané zelí do lahve nakládané zelí s jablky kysané zelí s jablky recept kysané zelí s mrkví zeli s mrkvi domaci kysane zeli s mrkvi kvašené zelí s s jablkem kysané zelí recept křupavé zeli recept z kysaného zelí kysané zelí s zelí s mrkví kysané zelí recepty recepty z kysaného zelí zadelani kysaneho zeli

Zapomněl/a jsem heslo