Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bulharské ořechové cukroví

Jednoduché ořechové placičky vonící skořicí si zajisté zamilujete. Jsou nenáročné na přípravu i na suroviny a oblíbí si je především ti, kdož mají díky zahrádce přebytek ořechů.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

17. 12. 2016 22:46

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

cca 40 ks

Nutriční hodnoty

Energie7 867 kJ / 1 880 kcal
Bílkoviny41,70 g
Tuky156,03 g
Vláknina14,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 467 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy70,12 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: u sousedky :D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

18. 12. 2016 18:39

Jitka, upečené, ochutnané a chválim, chválim...:-8:-D:yes: Díky za recept. ;-) Pridala som fotečku. ;-)

hosta hosta

18. 12. 2016 12:01

casino: a co těstoviny do foroty? Ze žloutků a semoliny jsou bezkonkurenční. A lemon curd?

cathleen cathleen (moderátorka)

18. 12. 2016 11:37

Paradni cukrovi, neznam, ulozim si:-K

casino: co tatarku do salatu? Delavam i z celych vajec, ale jen ze zloutku je lepsi.
Na co využijete přemražené žloutky? Jsou pak jako gumové, šlehat ani rozmíchat se to nedá :-)

sabipupp sabipupp

18. 12. 2016 11:20

<3 mňam musím vyzkoušet:-K jste moc šikovná:-K

casino casino

18. 12. 2016 11:19

Před časem jsem to přepískl a koupil 4kg LOUPANÝCH vlašáků a pomalu nevím co s nimi:-((
Díky receptu se mi vybavil podobný - ořechy s karamelem:yes: takže udělám oboje, sic se mi bílků nedostává, leč ten jeden zde potřebný, ještě uškudlím:-)

O.T.
Co se zbývajícími žloutky:-? mám jich hafo:-((
Něco "utopím" v lineckém, něco ve vaječňáku, něco málo v krémech, nadělám rakviček (i doforoty) a ořechové se žl. polevou... ale pořád mi zbyde asi 1/2 litru žloutků...
No, asi je zase zamrazím... ale problém, co se zbývajícími žloutky jen oddálím:-(

nanny

18. 12. 2016 10:42

<3Tak to je to prave orechove:-K:yes:

hosta hosta

18. 12. 2016 10:18

tejaja: opravdu, stačí to slepit ty větší kousky, skořice super ochutí a máš plnou pusu křoupavých ořechů - a je to cobydup:-) Mokrou rukou zmáčkni na plechu trošku k sobě - když dáváš ten ořech navrch.

tejaja tejaja

18. 12. 2016 08:10

To je recept akurát teraz pre mňa. Mám zvyšný bielok, tak to urobím. Skutočne z 1 bielka budem mať tých cca 40 ks? Díky.:yes:;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: ořechové cukrovi bulharské vánoční cukrovi cukroví ořechy sněhové ořechové cukroví výborné ořechové cukroví recept na ořechové cukroví ořechové sněhové cukroví cukroví recepty recepty na orechove cukroví recept na orechy v cukru a skořicí bulharské ořechové vánoční cukroví recept cukroví s orechy ořechovky cukrovi cukroví s ořechy sňěhové cukroví s ořechy výborné cukroví z bílků ořechovky vánoční cukroví bulharské cukroví z bílků a ořechů ořechvé sněhové cukroví vánoční cukroví z bílků a ořechů

Suroviny: ořechy vlašské, bílek, sůl, skořice mletá, cukr třtinový, ořechy vlašské

TopRecepty.cz

Bulharské ořechové cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nWOD