Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 351 kJ / 1 518 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,48 g |
| Tuky | 20,85 g |
| Vláknina | 3,60 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 102 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 308,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mouky, mléka, vody, soli a vejce utvoříme hladké těsto. Ovoce omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Kousky namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji.
Krok 2: V kastrůlku se silným dnem smícháme cukr, vodu a lžíci oleje a vaříme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí a nezíská světle karamelovou barvu.
Krok 3: Osmažené ovoce v těstíčku namáčíme v karamelovém rozvaru a pak hned rychle a krátce smočíme ve studené vodě. Ovoce klademe na pomaštěný talíř.
Když karamel ztuhne a ovoce vychladne, přeneseme na čistý talíř a můžeme servírovat.
Když karamel ztuhne a ovoce vychladne, přeneseme na čistý talíř a můžeme servírovat.
Zveřejněno 5. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skleněné ovoce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gWNG
Moje poznámka
Skleněné ovoce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gWNG
Nejnovější recepty
Pistáciová vosí hnízda s matchou
Přidáno před 4 hodinami
Rizoto pro žlučníkáře
Přidáno před 6 hodinami
Uzené maso na smetaně se zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Žampiony v těstíčku (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Avokádová pomazánka s Lučinou (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Vývar z mletého masa
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 17 minutami
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 19 minutami
Perníčky Marie
salajkol před 3 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
habis před 3 hodinami
Fazolová polévka
Merylas před 4 hodinami
Vosí hnízda
Janet.P před 4 hodinami
Tuňáková pomazánka
Jindriskas před 4 hodinami
Houskové knedlíky
mikii před 4 hodinami
Jogurtové hvězdičky
PetraLA před 5 hodinami
Tématické fráze:
rozvar z ovoce,
karamelovy rozvar,
lesní ovoce rozvar,
rozvar z lesního ovoce,
ovocné rozvary,
rozvar z lesního ovocem,
top recepty skleněna buchta,
top recepty skleněna buchta,
ovoce pod sklem,
ovoce v těstíčku,
broskev v těstíčku s karamelem,
jak servírovat ovoce,
osmazene ovoce,
skleněný karamel
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
voda,
sůl,
cukr krupice,
voda,
olej slunečnicový,
ovoce,
olej
Komentáře (1)