Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 351 kJ / 1 518 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,48 g |
Tuky | 20,85 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 102 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 308,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mouky, mléka, vody, soli a vejce utvoříme hladké těsto. Ovoce omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Kousky namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji.
Krok 2: V kastrůlku se silným dnem smícháme cukr, vodu a lžíci oleje a vaříme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí a nezíská světle karamelovou barvu.
Krok 3: Osmažené ovoce v těstíčku namáčíme v karamelovém rozvaru a pak hned rychle a krátce smočíme ve studené vodě. Ovoce klademe na pomaštěný talíř.
Když karamel ztuhne a ovoce vychladne, přeneseme na čistý talíř a můžeme servírovat.
Když karamel ztuhne a ovoce vychladne, přeneseme na čistý talíř a můžeme servírovat.
Zveřejněno 5. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skleněné ovoce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gWNG
Moje poznámka
Skleněné ovoce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gWNG
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 5 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 8 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 8 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 8 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 7 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 7 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 8 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 8 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 9 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 9 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 10 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 10 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 11 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 12 hodinami
Tématické fráze:
rozvar z ovoce,
karamelovy rozvar,
lesní ovoce rozvar,
rozvar z lesního ovoce,
ovocné rozvary,
rozvar z lesního ovocem,
top recepty skleněna buchta,
top recepty skleněna buchta,
ovoce pod sklem,
ovoce v těstíčku,
broskev v těstíčku s karamelem,
jak servírovat ovoce,
osmazene ovoce,
skleněný karamel
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
voda,
sůl,
cukr krupice,
voda,
olej slunečnicový,
ovoce,
olej
Komentáře (1)