Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 581 kJ / 2 768 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,48 g |
Tuky | 192,14 g |
Vláknina | 7,24 g |
Cholesterol | 623 mg |
Sodík | 706 mg |
Sůl | 1,54 g |
Sacharidy | 200,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a vodou. Pomocí lžičky namačkáme na dno tartaletkových košíčků a vytvoříme i okraje. Naplněné košíčky dáme na chvíli do lednice zatuhout.
Krok 2: Lučinu (měla jsem doma připravenou vykapanou ze směsi tvarohu, zakysanky a jogurtu) smícháme s cukrem, vanilkovým extraktem (nemáte-li, stačí vanilkový - ne vanilinový! - cukr). Vidličkou vmícháme vejce, mléko a mouku.
Asi dvěma třetinami do roviny naplníme připravené korpusy. Do zbylé náplně vmícháme čokoládu, rozehřátou v misce ve vodní lázni. Krok 3: Pomocí zdobičky na plnění krémem s malým otvorem (nebo mikrotenového sáčku) uděláme do světle naplněných tartaletek tmavé puntíky a celé dáme péci na 160 st. na asi 25 minut. Necháme v troubě vystydnout, než vyndáme z formiček, vychladíme ještě v lednici
Asi dvěma třetinami do roviny naplníme připravené korpusy. Do zbylé náplně vmícháme čokoládu, rozehřátou v misce ve vodní lázni. Krok 3: Pomocí zdobičky na plnění krémem s malým otvorem (nebo mikrotenového sáčku) uděláme do světle naplněných tartaletek tmavé puntíky a celé dáme péci na 160 st. na asi 25 minut. Necháme v troubě vystydnout, než vyndáme z formiček, vychladíme ještě v lednici
Zveřejněno 1. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Puntíkované malé cheesecaky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JkMo
Moje poznámka
Puntíkované malé cheesecaky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JkMo
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 20 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 21 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 23 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 31 minutami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 46 minutami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 1 hodinou
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 1 hodinou
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 2 hodinami
Jahodové poháry
Nickusek před 2 hodinami
Sušená rajčata v olejové lázni
jana71 před 3 hodinami
Rychlovka z čínských nudlí a zeleniny
Honza1351 před 3 hodinami
Párky v domácím pizza těstě
Ivka I. před 3 hodinami
Kefírový koláč
Renata1101 před 3 hodinami
Tématické fráze:
dort z drcenych sušenek lotus,
lotus sušenky náplň do košíčků,
cheesecaky,
cheesecake z lotus sušenek košíčky,
male dezertiky cheesecake,
recepty z drcenych sušenek,
zákusek z rozdrcených sušenek,
top cream košíčky,
male dezertiky recepty,
zákusek z drcených sušenek,
malé cheesecaky,
susenky jako ze starbucks,
košíčky z rozdrcených sušenek,
puntíkovaný dort recept,
recepty cheesecaky
Suroviny:
sušenky,
máslo,
voda,
lučina,
cukr moučkový,
extrakt vanilkový,
vejce,
mléko,
mouka hladká,
čokoláda hořká
Komentáře (9)
Ja pecu ve vodni lazni a nechavam vychladnout v zavrene troube.
A i na strankach Starbucks je prakticky totozny. A protoze tu zakladni (a nejdulezitejsi) hmotu delam temer totozne, pridavam fotku. Klidne mohu smaznout.
edit-jen ta voda do zakladu me prekvapila:)
A jeste maly trik pro cheesecake ve velke forme, nechejte ho cca deset minut stat a obcas udelejte nozem do hmoty osmicku. Vyzenete vzduch a nemel by pak praskat.