Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slaný závin s chutnou náplní

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

4. 3. 2017 21:19

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie3 812 kJ / 911 kcal
Bílkoviny54,68 g
Tuky75,06 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 524 mg
Sodík 4,37 g
Sůl10,71 g
Sacharidy4,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

https://www.toprecepty.cz/recept/11330-slany-zavin...

https://www.toprecepty.cz/recept/24730-slany-zavin...Je to rychlá pochoutka a dají se různě obměňovat náplně, jak naslano, tak nasladko.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dajda Dajda

5. 3. 2017 08:46

maris: Tak to jsem se tedy pěkně překoukla. :no: Mně tak zaujalo to propíchávání těsta, aby lépe listovalo, že jsem se soustředila jen na to. Přitom mi těsto připadalo dost svrchu žluté na to, aby nebylo ničím potřené. Jen jsem si zaujatě řekla, vida, jde to i bez vejce! Já ale opravdu považuji potírání listového těsta čímkoliv za totálně zbytečné. K čemu je to dobré kromě zlatavého vzhledu? I když musím přiznat, že závin opravdu vypadá skvostně! :yes:

magdalenka magdalenka

5. 3. 2017 08:43

casino: funguje to...aj keď robím prekladané pagáče a rozšľahané vajce mi skĺzne z vrchu na bočnú stranu...

casino casino

5. 3. 2017 08:36

maris: má pravdu asi hnedle 2x:yes:
Jednak autorka o vejci píše:yes::yes:
A druhak, listové prý nelistuje, pokud se vejcem potřou ŘEZNÉ plochy těsta:yes::yes::yes:
No, nevím zda to tak funguje - nefunguje, neb jsem doposud řezné plochy vejcem nepotíral:-):-p:-D
***
(pekl bych cca 20min /220°C)

maris maris

5. 3. 2017 07:37

Dajda: autorka ale povrch vajíčkem potírá - má vejce jak v surovinách, tak v postupu. Myslím, že když se potře závin jen nahoře, ne po stranách, tak těsto listuje. ;-) Závin má hezký:yes:

Dajda Dajda

5. 3. 2017 07:28

Konečně někdo, kdo nechce potírat povrch listového těsta vajíčkem, a nebrání tak jeho listování, ale naopak se k němu snaží ještě přispět! :yes:

tejaja tejaja

4. 3. 2017 21:36

Pekný závin, ale chcelo by to ešte dopísať, že to treba upiecť a na akej teplote pečieme. ;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: napln do slaneho zavinu slaný závin náplně do slaných závinů listový závin naslano zavin naslano slaný závin z listového těsta slaný závin recepty zavin na slano náplně do slaného závinu recept náplň do slaného zavinu jak dlouho péct slaný závin recept na slany zavin náplň do slaného náplň do závinu náplně do závinu slaný závin recept jak dlouho péct závin doba pečení slaného zavinu slané záviny naplně nápln do slaného do závinu top náplně slaný

Suroviny: těsto listové, kečup sladký, salám měkký, sýr niva, pórek, vejce, semínka sezamová

TopRecepty.cz

Slaný závin s chutnou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rWx6