Jahelník
Super bezlepkový recept pro dietáře i všechny ostatní! Pokud máte rádi rýžový nákyp, tak jahelník vám bude určitě chutnat, protože má mnohem jemnější chuť. Skvěle využijete sušené, kompotované nebo čerstvé ovoce.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 594 kJ / 1 815 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,36 g |
| Tuky | 39,12 g |
| Vláknina | 24,00 g |
| Cholesterol | 578 mg |
| Sodík | 1,01 g |
| Sůl | 2,45 g |
| Sacharidy | 269,40 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahelník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qjnD
Moje poznámka
Jahelník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qjnD
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 7 minutami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 5 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 20 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 21 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 23 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno 18. 12. 2025 12:01:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 1 hodinou
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 3 hodinami
Koňakové řezy
janatka před 4 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 5 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 5 hodinami
Kokosky
veveruska73 před 13 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 14 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 16 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 16 hodinami
Tématické fráze:
jáhelník s tvarohem,
jáhelník s ovocem,
jahelník s jablky a tvarohem,
jahelník s jablky,
jáhly recepty,
tvarohový jahelník zdravé,
jáhelník s tvarohem recept,
jáhly recepty výborné,
jahly s tvarohem,
výborný jáhelník,
zapečené jáhly s ovocem,
jáhly recept,
jáhelník s tvarohem a jablky,
tvarohový jáhelník,
zapečené jáhly,
sladké jáhly,
recepty-jáhelník,
jahelník s jablky recept,
jak se dělá jahelník,
nákyp z jáhel
Suroviny:
jáhly,
mléko,
máslo,
vejce,
cukr,
sůl,
švestky sušené,
tuk
Komentáře (21)
hlavně o tom spaření. Jde vidět, že to autorka dělá!
Lze taky doplnit zakysanou smetanou na talíři nebo cukr nahradit medem či přidat oříšky a vanilkový cukr. Nicméně babča ho dělala z namočených hrozinek, křížal (sušená jablka)a sušených švestek, přidávala sekané lískové ořechy, sladila medem a jen tak lehounce to ovoce posypala skořicí.
Dobrou chuť