Pečené jablko s vanilkovým přelivem

Kocmax Kuchařka: Kocmax

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Sladká jídla 5 názorů

Suroviny

2 větší jablka
2 lžíce cukru
2 lžičky hrozinek
4 vlašské ořechy
1/4 sáčku vanilkového pudinku
1 vanilkový cukr
200 ml nízkotučného mléka
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z jablek vykrojíme opatrně jadřinec, vznikne otvor, který naplníme ořechy, cukrem a navrch hrozinkami.

  2. Jablka vložíme do zapékací misky a podlijeme vodou asi do výšky 1 cm.

  3. Jablka pečeme v troubě při teplotě 160ºC přibližně 0,5 hodiny. Cukr, voda a šťáva z jablka vytvoří v pekáčku světlou, hustou hmotu, kterou nesmíme přepálit.

  4. Než se jablka upečou, uvaříme z pudinkového prášku a vanilkového cukru řidší pudink.

  5. Jablka vložíme na talíř, pokapeme šťávou z pekáčku. Šťáva by měla mít konzistenci karamelu a po vychladnutí by měla ztuhnout. Kolem jablka nalijeme řídký pudink.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 135 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené jablko s vanilkovým přelivem

  • Lenunka Lenunka(moderátorka)

    Kocmax: ;-):yes:

    Odpovědět

  • Kocmax Kocmax(autor receptu)

    Lenunka: pravda, dopíšu to tam

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(moderátorka)

    casino: rum asi nebude v souladu s tou dietou, kterou autorka drží, já bych ho tam dala taky, bez ohledu na dítka:-D, ale každý to holt nesmí, no :-(

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(moderátorka)

    vanilkový pudink a 200 ml mléka nebude vůbec řidší, ale dost koule, pokud vím tak jeden prášek je na 500 ml mléka:-), zřejmě asi nedáváte celý, tak by bylo dobré napsat, kolik, vzhledem k tomu, že to houstne až po přidání a už se s tím nedá nic udělat pak, nějaký začínající kuchař to tam nasype a pak se bude divit:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    …nebo dát do vydlabaného jabka pikantní (je-li doma) marmeládu, rozinky a navrch ořechy SEKANÉ nahrubo…
    Teprve přismahlé ořechy tomuto dezertu dodají ten echt čtvrtý labužnický rozměr :yes:
    No, a do krému samozřejmě (bez ohledu na dítka u stolu) RUM!
    Je k nevíře, jaké relativně velké množství bytostí (žen i lidí) nesnáší rumovou vůni a šmak ;-)
    Asi jenom proto, že v dětství byla zanedbána osvěta a bylo jim odepřeno s touto ingrediencí se zavčas intimně seznámit…:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: pečená jablka s vanilkovým krémem pečene jablka pečená jablka s krémem pečené jablko s vanilkovým kremem pečené jablka s vanilkovým krémem pečene jablko pečena jablka s vanilkovým s pudinkem pečené jablko s krémem pečená jablka s ořechy a vanilkovým krémem jablka s vanilkovým knedličky s vanilkovým kremem jablka s vanilkovým krémem přeliv z pecenych jablek pecene jablko na vanilkove omacce jablko s vanilkovým krémem pečené jablko s pudinkem pečené jablko recept pečené jablka s pudinkem jenom pečená jablka palačinky s vanilkovým přelivem