Vařený Hermelín
Suroviny
Porce: Jeden sýr = jedna porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 291 kJ / 309 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,33 g |
Tuky | 23,33 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 83 mg |
Sodík | 1,13 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 1,33 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 12. 2020 17:03
To vaříte v tom papíru s alobalem ? Neuvěřitelné , souhlasím s příspěvkem p. Jiřího Nováka.
28. 11. 2017 15:12
prisady, zpusob pripravy i finalni vzhled je jeden velkej prusvih... velebnosti... jdu blejt!
21. 5. 2017 17:28
hosta: S tím pórkem, je to dobrý nápad - to mne nenapadlo Určitě to vyzkouším Díky
21. 5. 2017 14:17
No - tak jsem to zkusila. Hermelín jsem neměla, použila jsem 90g camembert. Vegety jen tak čtvrt lžičky, tatarky dvě lžíce. Nevýskám nadšením, ale dá se. Je to dost slané, s větším množstvím ochucovadla myslím, že by bylo přesolené. Na pomazánku na kanapky, kam by se hodilo, je dost řídké - ale možná ještě trošku ztuhne. Ale s klidným svědomím palec dávám, dávám i fotku Možná zkusím takto rozvařený sýr spíš do tvarohu nebo pomazánkového másla.
21. 5. 2017 12:24
Tonely:
21. 5. 2017 11:08
Děkuji všem za uvedené komentáře a chtěl bych k výše zmíněnému receptu, uvést ještě pár věcí . Než tak ale učiním, chci poděkovat kuchaři Casino, který nejspíše JAKO JEDINÝ pochopil to, že než zde házet špínu a urážet něco, o čem absolutně nevím, jaké to je ( bude ), tak by bylo nejspíše dobré to vyzkoušet . DÍKY ! ! ! A nyní k tomu vysvětlování : uznávám, že recept nejspíše vypadá trošku nezvykle, ale je vážně dobrý . Omlouvám se ale za to, že jsem neuvedl na závěr to, že ona slupka, je vážně trošku tužší - proto se musí vyvinout více síly, aby byla " zdolána " Tu Vegetu na závěr - no, vážně se jí tam nemusí nejspíše dávat tolik jak uvádím ; opravdu by mohla - místo dvou lžiček, stačit jen jedna ( já nedávám plné ani vrchovaté, tak nejspíše proto jsem uvedl dvě - za to se také omlouvám ) . A pokud zde někdo napíše to, že by bylo nejspíše dobré si s sebou vzít na záchod něco ke čtení, protože to bude " na dlouho ", tak bych opět vyzvedl komentář Casina, který vše raději vyzkoušel a až poté udělil komentář ; ještě dodávám, že mě žádný zbytek nikde nezbyde , jelikož já to PROSTĚ SEŽERU VŠECHNO A co na závěr ? Každému, komu jsem toto udělal, tak mu to chutnalo . A ve svém profilu mám uvedenu jednu větu : NIKOHO NENUTÍM JÍST TO, CO UVAŔÍM, ALE JEŠTĚ NIKDO MI PO TOM NEUMŘEL . Co tím chci říci - ať si přebere každý sám Díky všem za Váš čas
21. 5. 2017 11:04
casino: Casino, potrpíte si na přesné vyjadřování, tak zůstaňte věrný svým zásadám. Když se k něčemu vyjadřuju poprvé tak nemůžu brát zpátečku. To snad dá logický rozum, ne? Mně tedy ano.
21. 5. 2017 09:48
Nikdy jsem nezkoušela, takže nevím, ale zkusím. Určitě nedám tolik vegety, ale zkusím
21. 5. 2017 09:40
casino: Věříte, že jsem ani jiný komentář nečekala? Člověk, který dokáže uvařit a pochválit polívku z rybího salátu, nepřekvapí.
21. 5. 2017 09:15
A je to
Resp. bylo a bude, protože část jsem si nechal na svačinku. Ne že bych to neslupl na posezení že, ale ze 120g sýra se nasytí i dva co ani po ránu nejsou na lačno příliš lační (nenažraní)
Až na to, že jsem sýr v orig. obalu vařil navíc zabalený v mikrotenu (rád hraju na jistotu, ale příště zkusím vařit bez ochrany), tak jsem rcp dodržel do mrtě: dokonce i tu směs sušené zeleniny se solí jsem tam přidal (je otázne, zda-li by se jídlo neobešlo i bez podobných dochucovadel). Pravda, bylo to poněkud slanější, ale zato jsem si na té zelenině zuby nepochroumal Z počátku se to poněkud hůř míchá (cibule byla všude) ale posléze se skoro bezezbytku podařilo rozfofrovat i onu plesnivou "kůži".
A jaké že to bylo?
FANTASTICKÉ
Ani poměrně velké množství cibule nepřerazilo jemnou, delikátní chuť sýra
Když nebudete nikomu říkat co v tom je, tak jídlo nejen že saturuje a neurazí, ale spíše potěší a ještě si na něm smlsnete
Tož tak...
Tonely:
Nerad se zpronevěřuji vlastním zásadám které omílám pod každým svým receptem, ale dávám vám
No, dal bych i dva, kdybytošlo
zizala:
Na množství majonézy lze říci zde zhusta používané a zneužívané: Každý ať si dá podle sebe
Za sebe říkám, že 4PL není moc
Dajda: "Já jsem se k tomuhle receptu zatím nevyjadřovala, "
No, pokud se k rcp nevyjadřujete, tak co to tu celou dobu plácáte, he
Resp. bylo a bude, protože část jsem si nechal na svačinku. Ne že bych to neslupl na posezení že, ale ze 120g sýra se nasytí i dva co ani po ránu nejsou na lačno příliš lační (nenažraní)
Až na to, že jsem sýr v orig. obalu vařil navíc zabalený v mikrotenu (rád hraju na jistotu, ale příště zkusím vařit bez ochrany), tak jsem rcp dodržel do mrtě: dokonce i tu směs sušené zeleniny se solí jsem tam přidal (je otázne, zda-li by se jídlo neobešlo i bez podobných dochucovadel). Pravda, bylo to poněkud slanější, ale zato jsem si na té zelenině zuby nepochroumal Z počátku se to poněkud hůř míchá (cibule byla všude) ale posléze se skoro bezezbytku podařilo rozfofrovat i onu plesnivou "kůži".
A jaké že to bylo?
FANTASTICKÉ
Ani poměrně velké množství cibule nepřerazilo jemnou, delikátní chuť sýra
Když nebudete nikomu říkat co v tom je, tak jídlo nejen že saturuje a neurazí, ale spíše potěší a ještě si na něm smlsnete
Tož tak...
Tonely:
Nerad se zpronevěřuji vlastním zásadám které omílám pod každým svým receptem, ale dávám vám
No, dal bych i dva, kdybytošlo
zizala:
Na množství majonézy lze říci zde zhusta používané a zneužívané: Každý ať si dá podle sebe
Za sebe říkám, že 4PL není moc
Dajda: "Já jsem se k tomuhle receptu zatím nevyjadřovala, "
No, pokud se k rcp nevyjadřujete, tak co to tu celou dobu plácáte, he
21. 5. 2017 08:56
casino: Jakou zpátečku, co to plácáte? Já jsem se k tomuhle receptu zatím nevyjadřovala, tak jak můžu brát zpátečku? Že Vy jste se před tím ochutnáváním nového pokrmu trošku povzbudil ........ ?
zizala: No když to bude maxihermelín! Ale já si k teplému roztavenému hermelínu dám mnohem raději brusinky nebo nějakou pikantní ovocnou omáčku než tatarku a cibuli, i když se hodí taky. A nebudu ho vařit ani grilovat, ale zavřu ho na sucho (rozbalený) do hrnce s tlustým dnem a dám ho zcela jednoduše roztavit. Na chalupě použiju remosku.
zizala: No když to bude maxihermelín! Ale já si k teplému roztavenému hermelínu dám mnohem raději brusinky nebo nějakou pikantní ovocnou omáčku než tatarku a cibuli, i když se hodí taky. A nebudu ho vařit ani grilovat, ale zavřu ho na sucho (rozbalený) do hrnce s tlustým dnem a dám ho zcela jednoduše roztavit. Na chalupě použiju remosku.
21. 5. 2017 08:34
Dajda: Asi sotva si dáš k jednomu Hermelínu 4 lžíce tatarky. A je prý jedno, jestli je to Hermelín 90 nebo 120 g
21. 5. 2017 08:23
casino: Necouvám, jen upřesňuji
Camembert by ale snad nikoho nenapadlo tahle kazit
Camembert by ale snad nikoho nenapadlo tahle kazit
21. 5. 2017 07:46
zizala: Dajda:
Koukám, že jste zařadily zpátečku...
No a já se ukecl Samozřejmě jsem myslel Camembert
...a Hermelín už se 5 minut koupe ve vroucí lázni a já jdu loupat cibuli
Koukám, že jste zařadily zpátečku...
No a já se ukecl Samozřejmě jsem myslel Camembert
...a Hermelín už se 5 minut koupe ve vroucí lázni a já jdu loupat cibuli
21. 5. 2017 06:31
casino: Že mezi nimi moc velký rozdíl nebude, mně napadlo hned taky. Navíc je vařený hermelín určitě dietnější než hermelín smažený, ke kterému si většina strávníků dá tu tatarku. Takže teplý hermelín s tatarkou není nic neobvyklého. Ani cibule se s hermelínem nepopere, vždyť se dává do hermelínových salátů a pomazánek. Mnohé nejspíše odradí ten mišmaš a pak dvě lžičky Vegety, to je určitě moc, a tady by kromě toho sedla spíše troška čerstvých bylinek, vždyť sýr i tatarka jsou už slané.
Tak dobré chutnání a rozhodně ne bez povídání - dejte vědět!, jaké to bylo.
Tak dobré chutnání a rozhodně ne bez povídání - dejte vědět!, jaké to bylo.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sýrový chléb
Přidáno před 35 minutami
Jablečný donut
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 17 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 17 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 3 minutami
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 24 minutami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 5 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 11 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 11 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 12 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 13 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 13 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: recepty z hermelínu vařený hermelín hermelin hermelín recepty hermelin recept co z hermelinu recepty vaření co vari hermelin? co uvarit z hermelinu hermelín vařeny vyrobce hermelinu smažený hermelín bez obalu recepty hermelin recept z hermelinu recept na upravu hermelínu vaření recepty hermelín vařený v alobalu nakládanýhermelín co varit z hermelínu kanapky s hermelínu
Suroviny: sýr hermelín, tatarská omáčka, vegeta
Vařený Hermelín
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jw2P
35 názorů