Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborákové celozrnné bagety

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

18. 6. 2009 14:36

Suroviny

Porce: 4 kusy asi po 290g

Nutriční hodnoty

Energie12 915 kJ / 3 087 kcal
Bílkoviny80,20 g
Tuky80,00 g
Vláknina25,05 g
Cholesterol 4 mg
Sodík 6,80 g
Sůl16,55 g
Sacharidy498,94 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Na pečení baget používám bagetové plechy s nepřilnavým povrchem. Není to nutnost, ale jako pomocník jsou vynikající.

Podrží těsto a dají mu požadovaný tvar, nemusí se vymazávat a přesto z nich bagetky krásně sjedou a pokud se plech ušpiní (třeba vajíčkem), stačí ho otřít hadříkem.

Zároveň se na nich bagetky pečou jakoby odspodu, takže pak mají kůrku ze všech stran.

http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

22. 10. 2009 08:30

Z tohoto těsta jsem pekla chlebík v římském hrnci. Dávku jsem zvýšila, jelikož mám hrnec dost velký. Vnitřek hrnce po namočení jsem vymazala olejem - mám vevnitř glazovaný, kdysi jsem to neudělala a trhala jsem pak z něho chleba v kusech. Někdo používá i papír na pečení, ale já nemám vyzkoušeno, nevím, jak přes něj prostupuje pára z hrnce. Rozložila jsem souměrně těsto, nechala chvíli kynout, přiklopila víkem a dala do studené trouby. Těsto při zahřívaní trouby ještě dále kyne, ke konci pečení jsem víko odklopila a nechala povrch zezlátnout. Po upečení jsem potřela vodou. Povrch nemám moc hezký, ale před pečením jsem dělala na povrchu zářezy - mřížku a po upečení jsem zjistila, že to nebylo ani třeba:-)) Jinak :yes: a přidala jsem foto:-8 A tohle je Cathleen pro tebe za recept:-K:-K:-K

allis

30. 6. 2009 21:32

Syrovátku nemám, bramborák v prášku nekupuju, mám proti němu jakousi averzi... Ale bagety s bramborákovou vůní a chutí musí mít hodně do sebe, např. k některým hlavním jídlům. Zkusím to, jen co se vzpamatuji po úrazu tak, že část bramborákového těsta zapracuji do těsta, místo syrovátky použiju pivo. Až se vzpamatuji, dám vědět, jak to dopadlo :-):-)

cathleen cathleen

30. 6. 2009 15:51

Zkus dát 2lžičky sušeného mlíka, rovnou lžičku majoránky a trochu česneku, aby to vonělo jako bramborák. A nezapomeň na strouhaný vařený brambor, stačí jeden.:yes:

finneta

30. 6. 2009 13:12

moc se omlouvám, ale u nás bramboráky v prášku neprodávají,:no::-// protože by si to asi nikdo nekoupil. můžu to nahradit něčím jiným, aby ta chuť zůstala podobná? děkuji
p.s. sušenou syrovátku už mám;-):-D

cathleen cathleen

25. 6. 2009 14:48

Ztvrdnout, to asi ne.....ale žitná mouka kyne hůř, než pšeničná a těsto z ní je mazlavější - což může někoho nutkat, aby mouky přidal......a pak je pečivo těžké.

suzanna

25. 6. 2009 12:55

myslite, ze muzu misto psenicne celozrnne mouky pouzit zitnou? nebo to bude mit spatny vliv na kvalitu testa? nerada bych, aby mi ty bagetky ztvrdly nebo tak neco...

Merylas Merylas (moderátorka)

23. 6. 2009 17:57

Cathleen :-8 Ď. Ale dobrý recept, dobré pečivo:yes:

cathleen cathleen

23. 6. 2009 17:29

:-))Bagetky-večky jsou překrásné!:yes::yes::yes:

Merylas Merylas (moderátorka)

23. 6. 2009 17:24

Tak jsem recept vyzkoušela, místo baget jsem udělala 2 veky. Jsou moc dobré, nadýchané, vláčné a hezky voní, vonělo už těsto při zadělávání. Olej jsem dala slunečnicový a potírala jsem jen vodou. Míry a váhy jsou OK, držela jsem se přesně receptu. Rozhodně zařazuji mezi mé TOP recepty :yes::yes::yes: Cathleen Ď za recept a přidala jsem foto:-8 Ale abych tak hezky zdobila jako Ty, to po mě nikdo nemůže chtít:-D:-*

cathleen cathleen

23. 6. 2009 14:42

Sušenou srovátku nepoužívám, takže u té ti, bohužel, neporadím:-/
A syrovátkou zadělávám proto - jak už jsem psala - že je to u nás doma zbytek po výrobě domácího tvarohu. Takže se ji snažím zužitkovat.
Na barvu pečiva mít vliv určitě nebude. Na chuť možná trochu ano, samotná je kyselá a samozřejmě i nakysle voní. (Ale bagetky samy kyselé nejsou...)
Pokud si ji koupíš a použiješ, můžeš mít, kromě výborných baget, i dobrý pocit z toho, žes zase něco nového udělala pro své zdraví:-))

finneta

23. 6. 2009 10:14

ráda bych se zeptala, jaký vliv (na chuť, barvu,...) má sušená syrovátka v receptu? děkuji za případnou odpověď

Eliza Eliza

22. 6. 2009 23:59

Cathleen, ačkoli vím, že takové krásné bagety neupeču, alespoň ne v nejbližší době, posílám bodíčka. Neumím..., nemám ten správný plech, nemám zkušenost s droždím, nemám pekárnu... Za to výmluv mám celou řadu :-). Asi proto máš můj obdiv :yes:. Krásná fotka, jen si uloupnout...

maris maris

22. 6. 2009 21:31

spagetko, Merylas, děkuji.:-) Já jsem ji samozřejmě nekoupila, podívám se někde jinde.

spagetka spagetka

22. 6. 2009 21:02

Já taky koupila 400 g syrovátky v lékárné za 58 ,-, jinak mrkněte na různé druhy syrovátek za víc než přijatelné ceny. Ale za 230,- bych ji taky nekupovala !!!! http://www.lekarna.cz/shop.php?action=search&txt_s...

Merylas Merylas (moderátorka)

22. 6. 2009 20:59

Špagetko, díky;-) Maris:-O, koupila jsem v Bille za 27 kč. Přidala jsem fotku, snad se Cathleen nebude zlobit. Jinak 10 g sušené syrovátky se rozmíchá v 1 dl vody. Krabice má 400 g.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bagety kečup domácí recept domácí výroba tvarohu výroba domácího tvarohu plech na bagety celozrnné bagety celozrnna bageta recept výroba tvarohu doma recept na vyrobu tvarohu plech na pečení baget celozrnné pečivo recepty plech na pečení baget těstoviny se špenátem celozrnná bageta langoše těsto recept bagety z domácí pekárny recept na bagety bagety recept pečení baget syrovátka recepty

Suroviny: voda, syrovátka, cukr, droždí, mouka celozrnna pšeničná, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, sůl, bramborák v prášku, olej olivový

TopRecepty.cz

Bramborákové celozrnné bagety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/48nk