Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 352 kJ / 2 713 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,18 g |
| Tuky | 73,65 g |
| Vláknina | 16,52 g |
| Cholesterol | 270 mg |
| Sodík | 279 mg |
| Sůl | 0,62 g |
| Sacharidy | 432,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto může vypracovat pekárna klasickým způsobem (program Těsto), ale vhodnější je zadělat ho na omládek:
100 g vlažné vody smícháme s droždím, rovnou lžičkou sladěnky (sladového výtažku) a 125 g hladké mouky (vše bereme z už odváženého, nachystaného množství surovin), umícháme do hladka a v teplém prostředí necháme hodinu kynout. Krok 2: Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme vykynout. Během kynutí je vhodné těsto asi dvakrát propracovat. Krok 3: Vykynuté těsto znovu propracujeme, rozdělíme na kousky a tvarujeme. Veček (bagetek) jsem měla 8, rohlíků bych určitě udělala aspoň 10.
Pečivo necháme na plechu nakynout, potřeme rozšlehaným vejcem, dobře posypeme celým mákem a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/20-25 min).
Vychladlé pečivo jde dobře i zamrazit.
100 g vlažné vody smícháme s droždím, rovnou lžičkou sladěnky (sladového výtažku) a 125 g hladké mouky (vše bereme z už odváženého, nachystaného množství surovin), umícháme do hladka a v teplém prostředí necháme hodinu kynout. Krok 2: Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme vykynout. Během kynutí je vhodné těsto asi dvakrát propracovat. Krok 3: Vykynuté těsto znovu propracujeme, rozdělíme na kousky a tvarujeme. Veček (bagetek) jsem měla 8, rohlíků bych určitě udělala aspoň 10.
Pečivo necháme na plechu nakynout, potřeme rozšlehaným vejcem, dobře posypeme celým mákem a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/20-25 min).
Vychladlé pečivo jde dobře i zamrazit.
Zveřejněno 14. 7. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Víkendové sladké večky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x0Ln
Moje poznámka
Víkendové sladké večky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x0Ln
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 4 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 4 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 5 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 5 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 7 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 9 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 10 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 11 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 11 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 11 hodinami
Tématické fráze:
sladké pečivo k snídani,
vecka ze sušeného droždí,
recepty r suchým droždím,
sladké pečivo k snídani recepty,
sladké top recepty,
makové večky,
víkendové večeře recepty,
sladké recepty z vajec
Suroviny:
voda,
tuk hera,
vejce,
mléko sušené,
cukr,
sůl,
kůra citronová,
mouka hladká,
droždí
Komentáře (1)