Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí maso na smetaně s houbami

Čerstvé houby (nejlépe vlastnoručně nasbírané) dodají další rozměr každému druhu masa, hovězí nevyjímaje. Kořením a houbami ovoněná smetanová omáčka přelitá k němu na talíř a vhodnou přílohu udělá nedělní oběd ještě svátečnější.

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

27. 6. 2009 23:20

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 816 kJ / 912 kcal
Bílkoviny126,51 g
Tuky21,99 g
Vláknina25,25 g
Cholesterol 280 mg
Sodík 3,52 g
Sůl8,63 g
Sacharidy41,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podáváme s houskovým knedlíkem, nebo těstovinami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

RenataMala

2. 11. 2021 10:29

Mňamka, u nás s širokými nudlemi.

RenataMala

9. 11. 2020 13:39

Skvělý recept, zkusila jsem s kuřecím masem a přidala jsem nakonec zelenou petrželku. Smetanu jsem prevařila a ocet jsem nedávala. Moc jsme si pochutnali. Dávám palec nahoru a ukládám si. ;-)

TytyM

5. 10. 2020 11:44

Zkusila jsem v sobotu podle tohoto receptu, jen s malou úpravou - bez octu. Výsledek vynikající. Maso změklo asi po hodině a půl, dusila jsem jen pod pokličkou. Houby jsem dala nakládané. Smetanu vždy převařím, přijde mi, že když to neudělám, nedrží konzistenci. Děkuji za výborný recept.

Dajda Dajda

17. 10. 2015 12:01

casino: Já tedy věřím. Nicméně si myslím, že to nemusí být jenon důsledkem toho, jak bylo maso nakrájeno. Někdy máte plátky nebo kostky z jednoho kusu, nakrájené stejným způsobem, a některé jsou měkčí, jiné tužší. :-O

casino casino

17. 10. 2015 10:38

No, asi mi nebudete věřit, sám si nevěřím;-)

Zaujaly mě dva poslední komentáře...:-)
Když před tep. úpravou krájím hovězí na plátky, tak přes vlákna..., Chtěl jsem zkusit i krájené po vláknech:-O

"Můj" řezník byl jak puk, když jsem chtěl z jednoho kusu masa dva plátky po vlákně a dva, stejně tlusté, přes vlákno. Zná mě - zvládl to perfektně i bez blbých řečí :-)
Doma jsem do masa paličkou nebušil a jen tak ho hodil na "skleněnou" cibulku a dusil trochu podlité na sporáku. Patrně to nebylo maso z krávy ale z býčka, protože za 80´ bylo jedlé.
Testovali jsme s MAKRONKAMI naslepo a shodli jsme se na 100%:
MASO KRÁJENÉ PO VLÁKNECH BYLO MĚKČÍ:-O:-O:-O

spagetka spagetka

10. 10. 2015 21:29

natomesejde: Kvalita, stáří hovězího - to si musíte ohlídat u nákupu a nakrájení - ne přes vlákno, ale podél vlákna - špatně. Obojí dohromady se fakt vaří špatně do měkka;-)

natomesejde

10. 10. 2015 20:59

Zdravím a prosím o radu (snad pro příště). Maso nechce změknout. Na přání jsem místo na kostky maso nakrájela na plátky, orestovala z obou stran (dohromady cca 2-3 min.) a teď vařím, už přes dvě hoďky a maso je stále "gumové". Nemám papiňák! Takže vařím norm. pod pokličkou... Kde jsem udělala chybu? Díky předem.

Pepa Podlaha

20. 1. 2015 11:30

ahoj kuchtici. Jsem uz dost let bez zeny, ziji v Sydney a tak me obcas popadne nalada na vareni. Na ceske vareni myslim. A docela mi to jde. Dostal jsem od znamych ceske susene houby a tak co s nima. Hovezi na houbach napadlo me. A tady jsem nasel technologicky postup, jak bysme rekli za totace. Jezdim do Cech kazdy rok v lete a pokazde si vezu zpet pul kufru vselijakeho koreni a omacek v sacku. Objevil jsem v Tesco houbove koreni. Teda trida, plne "Ecek" jak se rika u vas, ale co. Tak jsem postupoval podle tohoto navodu a uspech zarucen. Jen ty cerstve houby....daji se nahradit zampionama, ale to jsem nechtel. A zahustovat moukou? V Kauflandu se dostane instantni jiska svetla i tmava. Nema chybu, jak rikate. Uvitam jakekoli rady a "vychytavky", taky hezke slovo. Ahoj a dobrou chut!

Katerina Valigurova Katerina Valigurova

18. 7. 2013 17:01

dnes jsem dělala (bez masoxu,octu) a mňamooozní-s čerstvýma hřibama :-)

Colombo65 Colombo65

17. 7. 2012 18:18

Mňam ;-);-);-)

rihana

17. 7. 2012 14:51

Ještě k té smetaně. Fakt je, že v knihách receptů se píše "na závěr smetanu a už nevařit", takže to vím, ale stejně převářím.

postovka

17. 7. 2012 12:18

Výborné.moc nám to chutnalo.Jen jsem to trochu změnila,spíš nedala.Numusíme houby,takže bez hub a octa,ale stejně to byla dobrota.Dávám 15 :yes:.Pokusím se dát fotečku ;-)

HankaB.

4. 12. 2010 21:58

dávám +, vyzkoušela jsem a mňam mňam....

dzungila

30. 10. 2010 12:49

Petti.k, já vždycky smetanu krátkou dobu provařím. Tím jsem ještě nikdy nic nepokazila.;-) Tak ať se ti omáčka povede a potom koukej přidat fotky...:-))

Petti.k

30. 10. 2010 12:45

jsem zacatecnik ve vareni a tento recept vypada jednoduse..a jak to je tedy s tou smetanou?dekuji za odpoved.at mam jasno a muzu se do toho pustit :-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí na houbách se smetanou hovězí na houbách hovězí maso na houbách hovězí na houbách a smetaně hovězí na smetaně hovězí na houbách na smetane hovězi na maso na houbách maso na houbach maso na smetane hovězí na houbách recept hovězí na houbách a na smetaně hovězí maso recepty hovězí na smetaně a houbách hovězí s houbami hovězí na hříbkách se smetanou maso na houbach a smetane hovězí na houbách smetana hovezí na na houbách houbová omáčka s hovězím masem recepty z hověziho masa

Suroviny: hovězí zadní, cibule, houby čerstvé, olej, kmín celý, sůl, koření nové koření, pepř černý, bobkový list, masox hovězí, mouka hladká, ocet, smetana na vaření

TopRecepty.cz

Hovězí maso na smetaně s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DRDk