Játra s kari jablky

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 40 minut 8 názorů

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 40 minut 8 názorů

Suroviny 2 porce

250 g drůbežích jater (nebo králičích)
1 větší cibule
cca 2 lžičky kari (dle chuti)
1,5 - 2 kyselejších jablek
máslo nebo olej
sůl
mletý pepř
2 - 3 lžíce bílého vína (vody)

Postup přípravy receptu

  1. Na másle nebo na oleji osmažíme jemně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme k ní osmažit očištěná, pokrájená, osolená a opepřená játra.

  2. Po osmažení játra vyndáme stranou, do výpeku nasypeme oloupaná na plátky pokrájená jablka zbavená jádřinců, během krátkého smažení je ochutíme kari kořením, solí a pepřem. Zastříkneme vínem a podlijeme troškou vody (jen tolik, aby se nám udělal sos). Za občasného promíchání necháme jablka změknout.

  3. Pak na krátkou chvíli na prohřátí přisypeme játra a podáváme nejlépe s rýží.

Komentáře k receptu Játra s kari jablky

  • cecilka cecilka

    recepty73:
    Kúpila som si hrušky, tvrdé ako môj život, tak som vyskúšala urobiť plagiát vášho receptu. Skúste, uvidíte :-? "Prisypala" som dve štipky mletej škorice a nebolo to zlé. :-D:-D:-D
    Možno sa vám bude zdať, že pečeň robím príliš často, no nemám chuť tráviť zvyšok svojho života pri sporáku, preto milujem šup-šup recepty. Pekný deň

    Odpovědět

  • recepty73 recepty73(autor receptu)

    cecilka: ...děkuji za vyzkoušení:-K

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    recepty73:
    Ešte raz ďakujem za odpoveď, váš recept som vyskúšala a je naozaj prudko jedlý <3<3<3, hoci, priznám sa, pečeň som solila s obavami, aj keď ste ma ubezpečili, že z nej nebude podrážka. Nebola, práve naopak, família si lebuškovala, že som pripravila konečne niečo iné, ako obyčajnú, restovanú. Ba dokonca aj kamarát vegetarián sa tešil, že dostal skvelú šťavu s ryžou a osmaženým jablkom. Želám pekný , neviem či deň, alebo večer, už sa totiž stmieva, takže podvečer.:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    recepty73: ďakujem za promptnú odpoveď a podobne, pekný večer. Hneď zajtra vyskúšam.

    Odpovědět

  • recepty73 recepty73(autor receptu)

    cecilka: ...drůbeží i králičí klidně solte hned, vůbec nic se jim nestane, neztvrdnou v žádném případě, nemusíte se bát;-), hezký večer!

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Recept vyzerá byť prudko jedlý, ale.... Kuraciu pečeň=játra možno soliť ešte pred tepelnou úpravou? Celý rad kuchárov - odborníkov totiž tvrdí, že soliť treba až po uvarení, inak vraj bude tvrdá ako podrážka. Zatiaľ som nemala odvahu vyskúšať to. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovědět

  • recepty73 recepty73(autor receptu)

    jemmy: ...je:-D

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    <3Tak to je mnamka.:-K:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: jatra na kari s jablky jehneci jatra s tymianem játra jehněčí na kari top recepty játra na jablkach s kari drubezi jatra s kari jablky jatra kari a s jablky kuřecí játra na kari s jablky játra šup šup top játra na kari pečen játra recept recept játra jablka hrušky vepřová játra na kari s jablky