

Játra s kari jablky
Suroviny 2 porce
- 250 g drůbežích jater (nebo králičích)
- 1 větší cibule
- cca 2 lžičky kari (dle chuti)
- 1,5 - 2 kyselejších jablek
- máslo nebo olej
- sůl
- mletý pepř
- 2 - 3 lžíce bílého vína (vody)
Postup přípravy receptu
Na másle nebo na oleji osmažíme jemně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme k ní osmažit očištěná, pokrájená, osolená a opepřená játra.
Po osmažení játra vyndáme stranou, do výpeku nasypeme oloupaná na plátky pokrájená jablka zbavená jádřinců, během krátkého smažení je ochutíme kari kořením, solí a pepřem. Zastříkneme vínem a podlijeme troškou vody (jen tolik, aby se nám udělal sos). Za občasného promíchání necháme jablka změknout.
Pak na krátkou chvíli na prohřátí přisypeme játra a podáváme nejlépe s rýží.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Játra s kari jablky
-
recepty73:
Kúpila som si hrušky, tvrdé ako môj život, tak som vyskúšala urobiť plagiát vášho receptu. Skúste, uvidíte"Prisypala" som dve štipky mletej škorice a nebolo to zlé.
Možno sa vám bude zdať, že pečeň robím príliš často, no nemám chuť tráviť zvyšok svojho života pri sporáku, preto milujem šup-šup recepty. Pekný deň -
cecilka: ...děkuji za vyzkoušení
-
recepty73:
Ešte raz ďakujem za odpoveď, váš recept som vyskúšala a je naozaj prudko jedlý, hoci, priznám sa, pečeň som solila s obavami, aj keď ste ma ubezpečili, že z nej nebude podrážka. Nebola, práve naopak, família si lebuškovala, že som pripravila konečne niečo iné, ako obyčajnú, restovanú. Ba dokonca aj kamarát vegetarián sa tešil, že dostal skvelú šťavu s ryžou a osmaženým jablkom. Želám pekný , neviem či deň, alebo večer, už sa totiž stmieva, takže podvečer.
-
recepty73: ďakujem za promptnú odpoveď a podobne, pekný večer. Hneď zajtra vyskúšam.
-
cecilka: ...drůbeží i králičí klidně solte hned, vůbec nic se jim nestane, neztvrdnou v žádném případě, nemusíte se bát
, hezký večer!
-
Recept vyzerá byť prudko jedlý, ale.... Kuraciu pečeň=játra možno soliť ešte pred tepelnou úpravou? Celý rad kuchárov - odborníkov totiž tvrdí, že soliť treba až po uvarení, inak vraj bude tvrdá ako podrážka. Zatiaľ som nemala odvahu vyskúšať to. Ďakujem za odpoveď.
-
jemmy: ...je
-
Tak to je mnamka.