Játra nejen se žampiony

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 40 minut 0 názorů

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 40 minut 0 názorů

Suroviny 3 porce

400 g očištěných jater - drůbeží, králičí...
150 g cibule
150 g žampionů
150 g slaniny anglické nebo Váhalovy
olej
česnek dle chuti, cca 2-3 stroužky
tymián
sůl
pepř
Dále:
špecle 500 g - polotovar, nebo doma připravené

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme slaninu, ke které následně přidáme osmažit i očištěná, pokrájená játra. Po osmažení jater přidáme nasekaný česnek, tymián, hrubě pokrájenou cibuli a dále smažíme do "povadnutí" cibule. Poté do pánve přidáme na měsíčky pokrájené žampiony, osolíme (nebo použijeme sojovou omáčku), opepříme, ještě krátce smažíme a na cca 10 minut zaklopíme a vše necháme podusit na mírném ohni pod poklicí.

  2. Podlévat není většinou nutné, protože žampiony pustí šťávu, ale to už si každý jistě pohlídá.

  3. Pokud chceme sosík, přidáme do směsi cca 1 dl vody s troškou solamylu nebo hladké mouky a vše ještě krátce provaříme. Dochutíme ještě dle chuti solí, pepřem nebo sojovou omáčkou.

  4. Podáváme s vařenými špeclemi, ale příloha jako je rýže, brambory, noky nebo chléb není také marná.

Komentáře k receptu Játra nejen se žampiony

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: jatra se žampiony játra s žampiony špecle s játry a s žampiony co z jater a žampionů játra s na žampionech kralici jatra a zampiony vepřová játra se žampiony