

Sádelníčky s marmeládou podle našich babiček
Suroviny
- 60 g kakaa
- 70 g sádla
- 100 g hladké mouky
- 1 vanilkový cukr
- višňová nebo rybízová marmeláda
Postup přípravy receptu
Všechny ingredience, kromě marmelády, smícháme a vytvoříme těsto, které dáme odpočinout do ledničky do druhého dne.
Z těsta ukrajujeme malé kousky a tvoříme malé kuličky. Konec vařečky obalíme moučkovým cukrem a do každé kuličky uděláme důlek. Sádelníčky klademe na plech s pečícím papírem.
Pečeme na 170 stupňů cca 10 minut v rozehřáté troubě. Hotové kuličky necháme vychladnout. Důlky kuliček plníme marmeládou. Můžeme zdobit i mandlí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sádelníčky s marmeládou podle našich babiček
-
Když jsem četla recept, tak jsem se zaradovala, že je tam minimum cukru - jen 20 g vanilk. cukru.
Tak jsem se dala do vyzkoušení, ale žádné velké nadšení se nekonalo.
Vytvořila jsem asi 30 kousků.
Sádelníčky mi také trochu popraskaly, a po upečení se vůbec nedaly z plechu sundat, aniž by se rozsypaly. Teprve po úplném vychladnutí šly přendat, ale raději jsem je dala do košíčků.
Chuťově jsou dost hořké, pokud je budu ještě někdy dělat, dám méně kakaa. Ale sladká marmeláda tu hořkou chuť částečně vyrovnala. -
casino:
-
Tak je napečíno...
A jak to dopadlo?
No, dopadlo a nedopadlo
Pekl jsem natřikrát při různých teplotách a časech, ale v žádném případě mi tyto sádelníčky nepopraskalyTož nevím, kde soudružky dělají chybu
Bohužel jsme ale měli možnost porovnat tyto Sádelníčky s již napečenými Ořechovými sádláky. Bylo to jako dudy a nebe
Mně se líbila hořkost
Křehkost je podobná
Co ale bylo nepříjemné překvapení, tak to, jak se cukroví v ústech lepilo na patro (jedna řekla "...dyť se to matle!)
hosta:
Z času na čas zkusím něco nového, ale vypadá to, že i tady platí: "Neopouštěj staré lásky pro nové" -
casino: tyhle jsem dělala taky párkrát - a vždycky popraskaly. Vyndávat z trouby se musí tehdy, kdy vypadají ještě syrové
. Daleko víc se mi osvědčil recept, který máte jako "sádláky" vy, stejné suroviny, jen bez těch ořechů (víc kakaa) a ty jsou lepší. Tady mi chybí i ten cukr
-
Tak, těsto už je v lednici
Poměr surovin je poněkud finančně náročnější...Ze 60g kakaa (VAN HOUTEN) udělám 2,5x víc těsta. Pravda, těsto podle tohoto rcp je správně hořké
No jsem žádostiv, zda i "koláčky" budou 2,5x lepčččí -
Jana Dorazinová-Remková:
jj,přiběhla jsem pozdě, ale chuti to neubralo,díky -
Sudet: díky, jsou chuťově výborné
-
Simona Skolakova:
je to výborné vše,chuťově, jen jsem pekla o něco déle, jinak dodržovat čas a vše pak o.k. Jen jsem nebyla včas u troubyChyba není v receptu. Zkus to klidně, jen nepřetáhni čas ani teplotu trouby.
-
Simona Skolakova: Iva možná dala méně sádla, ale někdy se to taky stane, když se pečou déle, než by měly. Vysušují se a praskají ..
-
Simona Skolakova:
No, nevím co to je , když se "rozdvojuje"ale mně korpusy přijdou popraskané a řekl bych, že je to malým množstvím sádla v těstě...
...ááá nééébo je v těstě moc mouky -
Proč se to při pečení tak rozdvojuje,nevím jak to popsat,vidím to na fotečkách,čím to prosím je???Nevypadá to moc dobře,chtěla jsem to dělat pro vnučku,ale toto mi odrazuje.Díky za vysvětlení
-
Dělám podobné