Batáty ve slaninové košilce

Bramborová jídla Doba přípravy: 1 hodina 2 názory

Bramborová jídla Doba přípravy: 1 hodina 2 názory

Suroviny 2 - 3 porce

800 g batátů
300 g uzené slaniny pokrájené na plátky- anglická, moravská, pikantní, vahalova...
koření nebo kořenící směs dle chuti
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Batáty oloupeme a nakrájíme na lodičky nebo silnější hranolky. Dáme do mísy, zakápneme malým množstvím oleje. Stačí jen maličko, jen tolik, aby na batátech dobře drželo koření a sůl, kterým batáty posypeme dle chuti.

  2. Každý hranolek nebo lodičku obalíme do slaniny a skládáme vedle sebe na plech s pečícím papírem. Zakryjeme obdélníkem pečícího papíru nebo alobalu a pečeme takto v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 15-20 minut. Pak alobal sejmeme a dopečeme tak, aby byla slanina dozlatova.

  3. Podáváme s bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo jen jako chuťovku s různými dipy a studenými omáčkami dle chuti, nejlépe ze zakysané smetany.

Komentáře k receptu Batáty ve slaninové košilce

Tématické fráze: batáty recepty batáty s anglickou slaninou brambory bagaty videorecepty batáty koření na batáty bagaty pečené batáty s anglickou slaninou recepty z batátů jak připravit batáty bagaty koření pečene brambory ve slaninove košilce bataty s anglickou batáty+koření bataty na plech koření batáty v anglické slanina batáty anglická slanina