Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 188 kJ / 1 240 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,81 g |
| Tuky | 117,70 g |
| Vláknina | 9,60 g |
| Cholesterol | 322 mg |
| Sodík | 1,60 g |
| Sůl | 3,89 g |
| Sacharidy | 26,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omytá rajčata a cibuli nakrájíme na kolečka a uložíme na talířek. Vejce rozpůlíme, bílek nakrájíme na drobné kostičky, žloutek necháme do zálivky.
Krok 2: Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme do křupava. Z oleje, žloutku, octu, česneku, hořčice, soli a pepře vymícháme zálivku.
Krok 3: Rajčata posypeme bílkem, petrželkou nebo bazalkou a polijeme krémovou zálivkou. Nakonec posypeme ještě teplými škvarečky. (Tuk uchováme na jiné použití.)
Zveřejněno 14. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Obložená rajčata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xAzJ
Moje poznámka
Obložená rajčata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xAzJ
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 11 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 13 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 15 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 6 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 9 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 10 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 11 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 12 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 13 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 14 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 15 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 15 hodinami
Tématické fráze:
rajčata-recepty,
recepty z rajčat,
rajčata recepty,
obložená rajčata,
rajče dáša
Suroviny:
rajče,
cibule,
vejce,
slanina,
česnek,
olej,
ocet bylinkový,
hořčice,
cukr,
sůl,
pepř,
petrželka zelená
Komentáře (6)