

Bramborový salát s fazolkami a sušenými rajčaty
Suroviny
- 4-5 brambor vařených ve slupce
- 200 g mražených fazolových lusků
- 2 jarní cibulky
- 2 stroužky česneku
- 1 sklenka sušených rajčat v oleji
- sůl
- pepř
- 100 ml bílého jogurtu
- 2 lžíce majonézy
Postup přípravy receptu
Brambory oloupeme, rozpůlíme nebo rozčtvrtíme a nakrájíme na plátky. Fazolky vsypeme do vroucí vody a povaříme, ale ne úplně doměkka. Necháme zchladnout.
Do mísy nakrájíme jarní cibulky, přidáme česnek nasekaný najemno, vychladlé fazolové lusky nakrájené na menší kousky, okapaná a nakrájená rajčátka a brambory. Podle chuti základ salátu osolíme, opepříme a smícháme s jogurtem a majonézou.
Salát dáme před podáváním alespoň na hodinu vychladit.
Poznámka od kuchařky
Někdy můžeme přidat do bramborového salátu i nadrobno sekanou pažitku nebo jiné bylinky.
Salát je výborný ke grilovanému masu :o)