Bramboráčky z kedlubny
Na žádné pouti či slavnostech nesmí nikdy chybět stánek s křupavými bramboráky. Připravit je můžete i z kedluben, rozdíl téměř nepoznáte. Jsou plné uzeného masa a krásně voní po česneku a majoránce.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 272 kJ / 304 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,37 g |
| Tuky | 9,42 g |
| Vláknina | 8,97 g |
| Cholesterol | 275 mg |
| Sodík | 500 mg |
| Sůl | 1,25 g |
| Sacharidy | 26,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kedlubnu oloupeme nastrouháme do mísy. Česnek oloupeme a nastrouháme najemno. Uzené pokrájíme nadrobno. Přidáme ke kedlubně.
Krok 2: Dochutíme solí, pepřem, kmínem a majoránkou dle chuti.
Krok 3: Vše promícháme, zahustíme dle potřeby hladkou moukou. Opět dobře promícháme a do pánve s troškou rozpáleného oleje klademe lžící hromádky, které zploštíme do placiček. Smažíme z obou stran dozlatova a dokřupava.
Krok 4: Po usmažení odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk a podáváme, protože teplé a křupané jsou nejlepší, i když studené nejsou také marné.
Krok 5: Podáváme se zeleninovým salátem, čerstvou zeleninou, kysaným zelím, nebo jako přílohu k masovým směsím.
Krok 6: Pro obměnu můžeme s kedlubnou nastrouhat i kousek uzeného (i jiného) sýru, nebo uzené tofu..
Zveřejněno 7. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboráčky z kedlubny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AGP7
Moje poznámka
Bramboráčky z kedlubny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AGP7
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 10 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 15 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 16 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka
Sahula před 21 minutami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 26 minutami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 52 minutami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 2 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 3 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 5 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 5 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 6 hodinami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 6 hodinami
Výborný makovec
Jan Nemec před 6 hodinami
Tématické fráze:
recepty z kedluben,
kedlubnove bramboráky,
recepty z kedlubny,
bramboráky z kedlubny,
kedlubny recepty,
kedlubna recepty,
bramboráky z kedluben,
recept na kedluben,
recept nastrouhat kedlubny na jemno,
kedluben recepty,
bramboráčky z kedluben,
kedluben - recepty,
recept z kedlubny,
kedkubnové bramboráky,
kedlubna v receptech,
kedlubnové bramboráčky,
bramborak z kedluben,
kedlubnové bramboráčky,
bramboraky s kedlubny,
recepty-kedlubny
Suroviny:
kedlubna,
vejce,
česnek,
uzené moravské,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
kmín drcený,
mouka hladká,
olej
Komentáře (1)