Bramboráčky z kedlubny
Na žádné pouti či slavnostech nesmí nikdy chybět stánek s křupavými bramboráky. Připravit je můžete i z kedluben, rozdíl téměř nepoznáte. Jsou plné uzeného masa a krásně voní po česneku a majoránce.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 272 kJ / 304 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,37 g |
| Tuky | 9,42 g |
| Vláknina | 8,97 g |
| Cholesterol | 275 mg |
| Sodík | 500 mg |
| Sůl | 1,25 g |
| Sacharidy | 26,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kedlubnu oloupeme nastrouháme do mísy. Česnek oloupeme a nastrouháme najemno. Uzené pokrájíme nadrobno. Přidáme ke kedlubně.
Krok 2: Dochutíme solí, pepřem, kmínem a majoránkou dle chuti.
Krok 3: Vše promícháme, zahustíme dle potřeby hladkou moukou. Opět dobře promícháme a do pánve s troškou rozpáleného oleje klademe lžící hromádky, které zploštíme do placiček. Smažíme z obou stran dozlatova a dokřupava.
Krok 4: Po usmažení odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk a podáváme, protože teplé a křupané jsou nejlepší, i když studené nejsou také marné.
Krok 5: Podáváme se zeleninovým salátem, čerstvou zeleninou, kysaným zelím, nebo jako přílohu k masovým směsím.
Krok 6: Pro obměnu můžeme s kedlubnou nastrouhat i kousek uzeného (i jiného) sýru, nebo uzené tofu..
Zveřejněno 7. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboráčky z kedlubny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AGP7
Moje poznámka
Bramboráčky z kedlubny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AGP7
Nejnovější recepty
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 10 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 15 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 16 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 7 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 7 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 9 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 9 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 9 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 10 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 10 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 10 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 11 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 11 hodinami
Tématické fráze:
recepty z kedluben,
kedlubnove bramboráky,
recepty z kedlubny,
bramboráky z kedlubny,
kedlubny recepty,
kedlubna recepty,
bramboráky z kedluben,
recept na kedluben,
recept nastrouhat kedlubny na jemno,
kedluben recepty,
bramboráčky z kedluben,
kedluben - recepty,
recept z kedlubny,
kedkubnové bramboráky,
kedlubna v receptech,
kedlubnové bramboráčky,
bramborak z kedluben,
kedlubnové bramboráčky,
bramboraky s kedlubny,
recepty-kedlubny
Suroviny:
kedlubna,
vejce,
česnek,
uzené moravské,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
kmín drcený,
mouka hladká,
olej
Komentáře (1)