Suroviny pro 16
16
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 990 kJ / 2 627 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,96 g |
Tuky | 87,36 g |
Vláknina | 20,40 g |
Cholesterol | 778 mg |
Sodík | 449 mg |
Sůl | 0,96 g |
Sacharidy | 360,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravte náplň. Všechny přísady smíchejte v misce, zakryjte a odložte do chladničky.
Krok 2: Droždí, 1,5 lžíce vlažné vody, mléko a lžíci cukru dejte do mísy a nechte na teplém místě 10 minut stát, aby se na povrchu utvořily bubliny. Přidejte máslo, mouku, vejce a zbývající cukr. Vařečkou nebo příborovým nožem vypracujte lepivé těsto, přeneste ho na mírně pomoučněný vál a vypracujte hladké těsto. To dejte do mísy mírně vymazané olejem, přikryjte vlhkou utěrkou a uložte na teplé místo kynout na dvojnásobný objem, trvá to asi 1 hodinu.
Krok 3: Na mírně pomoučněném válu těsto 5 minut hněťte, aby bylo hladké a pružné. Těsto rozdělte na poloviny a obě rozválejte na centimetr tlustou placku. Sklenkou či vykrajovátkem naznačte kolečka o průměru o něco větším než 6 cm – těsně vedle sebe. Na polovinu koleček naklaďte lžičkou trochu náplně, zbylá kolečka dokrojte. Položte na náplň, okraje důkladně přitlačte a ještě jednou vykrojte skleničkou nebo vykrajovátkem o průměru 6 cm. Okraje budou hladké a pevně spojené. Polštářky naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout.
Krok 4: Rozehřejte větší množství oleje. Koblihy smažte po dávkách, 3–4 minuty z každé strany, dozlatova. Jakmile vložíte koblihu do oleje, přiklopte hrnec pokličku na 1 minutu. To způsobí, že se koblihy krásně nafouknou. Po otočení koblih dosmažte odkryté. Osušte na papírových utěrkách. Nechte trochu vychladnout a poprašte moučkovým cukrem.
Zveřejněno 13. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koblihy plněné ricottou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jmkR
Moje poznámka
Koblihy plněné ricottou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jmkR
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 9 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 17 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 19 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 6 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 7 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 10 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 10 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 11 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 12 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 13 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 14 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 15 hodinami
Tématické fráze:
ricotta recepty,
koblihy s ricottou,
koblihy recept,
koblihy,
ricotta - koblihy,
pečené koblihy s ricottou,
ricotta recept,
polštářky plněné ricottou
Suroviny:
droždí sušené,
mléko,
cukr krupice,
máslo,
mouka hladká,
vejce,
olej,
cukr moučkový,
sýr ricotta,
kůra citronová,
cukr krupice,
rozinky
Komentáře (2)