Suroviny pro 1
1-10
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 936 kJ / 2 853 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,42 g |
| Tuky | 114,74 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 1,29 g |
| Sodík | 465 mg |
| Sůl | 1,32 g |
| Sacharidy | 390,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo a cukr utřít do hladka.
Krok 2: Přidat žloutky a utřít do pěny, až směs zesvětlá a dělá bubliny. Elektrický šlehač to zvládne asi za 15 minut.
Krok 3: Z bílků a špetky soli ušlehat tuhý sníh.
Krok 4: Do žloutkové směsi přidat po částech mouku s kypřicím práškem a sníh, lehce zapracovat obracením stěrkou a netřít.
Krok 5: Těsto dát na pekáček, třešně do něj zlehka vtlačit, péci na 180 stupňů asi 40 minut. Krájet až za studena.
Zveřejněno 18. 6. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bublanina X
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wDGr
Moje poznámka
Bublanina X
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wDGr
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vanilkové pralinky
Přidáno před 1 hodinou
Staročeský kuba
Přidáno před 4 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 5 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vídeňské brambory
poirotka před 34 minutami
Nepečené Lotus kuličky
Mich4el před 1 hodinou
Muffiny s kousky čokolády
ZoeRumpikova před 3 hodinami
Kokosovo-pomerančové crinkles sušenky
veronika_straka před 3 hodinami
Těsto na pizzu
Filomenka před 3 hodinami
Šunkofleky
veronika_straka před 4 hodinami
Skořicové rohlíčky
Noumik před 4 hodinami
Vepřové kostky po bratislavsku
BinaSa před 5 hodinami
Bílkový chlebíček
Jajav před 6 hodinami
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 7 hodinami
Tématické fráze:
univerzální bublanina,
jak utrit zloutky do peny
Suroviny:
máslo,
cukr,
vejce,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
sůl,
třešně
Komentáře (1)