Bratislavská buchta
Tento vynikající koláč spojuje světlé a kakaové těsto s krémovým karamelovým pudinkem a smetanovou vrstvou, kterou naneseme na koláč po upečení. Svou vynikající chutí si vás bratislavská buchta získá již po prvním kousku.
Suroviny pro 1 plech
plech 35x25 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 616 kJ / 3 732 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,90 g |
| Tuky | 152,30 g |
| Vláknina | 13,00 g |
| Cholesterol | 1,33 g |
| Sodík | 705 mg |
| Sůl | 1,55 g |
| Sacharidy | 494,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 180-200 °C.
Krok 2: Celá vejce vyšleháme v mixeru s krystalovým a vanilkovým cukrem, přidáme olej, vodu a nakonec mouku s kypřicím práškem.
Krok 3: Z mléka a pudinkového prášku a 2 lžic krystalového cukru uvaříme hladký pudink.
Krok 4: Těsto rozdělíme na poloviny. Na plech vylejeme první, světlou část.
Krok 5: Do druhé přidáme kakao a cik cak vlijeme do světlého těsta. Horký pudink vlijeme opět cik cak na těsta a dáme péct do předehřáté trouby přibližně 30 minut.
Krok 6: Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto dobře propečené. Po vytažení by špejle měla být suchá a čistá.
Krok 7: Rozmícháme 3 zakysané smetany, 3 lžíce moučkového cukru a 1 vanilkový cukr.
Krok 8: Směs nalijeme na upečený horký koláč, rozetřeme a posypeme skořicí.
Krok 9: Necháme v lednici přes noc zaležet a druhý den podáváme.
Zveřejněno 7. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bratislavská buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/76Pr
Moje poznámka
Bratislavská buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/76Pr
Nejnovější recepty
Kuřecí nudličky na kari se zeleninou, pečené v HF
Přidáno před 5 hodinami
Asijská zeleninová směs pěti vůní
Přidáno před 6 hodinami
Bramborový gratin s dýní
Přidáno před 7 hodinami
Pečený krůtí krk
Přidáno před 7 hodinami
Plněný bramborový knedlík špenátem
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové v arašídové omáčce
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kebaby z mletého masa na grilu
magdalenka před 10 minutami
Květákový dhal
JanaMar před 12 minutami
Pikantní utopence
magdalenka před 22 minutami
Cukrářské jablečné řezy
magdalenka před 37 minutami
Játrové knedlíčky do polévky
magdalenka před 45 minutami
Utopenci
magdalenka před 48 minutami
Pita - chléb blízkého východu - pečený doma
magdalenka před 51 minutami
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
magdalenka před 55 minutami
Masové kuličky v rajské omáčce
Ellisska před 1 hodinou
Bramborový koláč "Co dům dá"
BinaSa před 1 hodinou
Tématické fráze:
bratislavske rezy,
bratislavské vlny,
recept na bratislavskou buchtu,
nějaká dobrá buchta,
bratislavká buchta,
bratislavský řez,
bratislavska,
fantastická buchta se zakysanou smetanou,
bratislavskábuchta,
bratislavský koláč,
angreštová buchta,
buchta z bramborové kaše,
bramborová buchta babiččiny recepty,
fantastická buchta,
nejaka buchta,
recepty na buchtu,
top recepty buchty,
karamelová buchta,
recept na dobrou buchtu řezy,
buchta ze zakysané smetany
Suroviny:
cukr krystal,
mouka polohrubá,
vejce,
mléko,
voda,
olej,
kakao,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
kypřící prášek do pečiva,
pudink,
skořice,
máslo,
mouka hrubá
Komentáře (22)
prosím o radu, je možné místo smetany použít tvaroch? Díky za radu
Řezy jsou fantastické, nijak pracné a u nás patří k nejoblíbenějším
Vždyť 0,1 litru = 1 dl = 100 ml