Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 768 kJ / 6 637 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,66 g |
Tuky | 310,87 g |
Vláknina | 21,90 g |
Cholesterol | 1,21 g |
Sodík | 812 mg |
Sůl | 2,59 g |
Sacharidy | 833,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hladkú muku si preosejem na pracovnú dosku, pridám cukor, bravčovú masť, vajcia, prášok do pečiva, sódu bikarbonu a gelové farbivo a všetko spolu zmiesim a dobre vypracujem spolu s pridávaním mlieka na nelepivé cesto, ktoré po vypracovaní rozvážim na 3 rovnaké časti a uložím do chladu na pol hodinu. Potom každý plát vyvaľkám priamo na papieri na pečenie. Rúru nechám vyhriať na 180 st.C a každý plát sa pečie 7 min. Upečené pláty ukladám na seba aj s papierom, aby sa nevysušili, kým budem s nimi pracovať ďalej.
Krok 2: V mlieku vymiešam zlaté klasy, vanilkový cukor a uvarím hustú kašu a nechám ju rýchlo vychladiť v studenej vode. Zatiaľ si vymiešam maslo s cukrom do peny a po lyžici pridávam už vychladnutú kašu, pridám vanilkovú aromu a dobre všetko vyšľahám. Krém rozdelím na 2 časti a uložím do chladničky stuhnúť.
Krok 3: Na spodok uložím prvý plát, potriem ho horúcim lekvárom. Keď lekvár stuhne, natriem ho polovicou krému.Položím druhý plát a natriem ho opäť horúcim lekvárom a potom opäť druhou polovicou krému. Položím tretí plát a cesto zaťažím 3 kg cukru a uložím ho na noc do chladničky. Druhý deň pripravím čokoládovú polevu. Bielu čokoládu nechám roztopiť spolu s olejom a gelovým farbivom nad parou, dobre rozmiešam a polejem koláč a opäť nechám stuhnúť v chladničke. Krájam ho na rezy horúcim nožom. Ja som ho zdobila ešte šľahačkou, nie je nutné.
Zveřejněno 19. 9. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Flamengo řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7KD8
Moje poznámka
Flamengo řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7KD8
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 7 hodinami
Třešňová granita
Přidáno před 12 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 14 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 16 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno 29. 6. 2025 17:36
Naložený česnek v sádle
Přidáno 29. 6. 2025 17:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 2 hodinami
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 7 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 8 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 8 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 9 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 9 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 10 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
loribert před 12 hodinami
Mrkvová bábovka
Misad před 13 hodinami
Tématické fráze:
chutné a rychlo řezy,
recept crem flamengo,
cukrařska špice,
recept na rezy,
cukrářské řezy
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
sádlo vepřové,
vejce,
mléko,
potravinářské barvivo,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
mléko,
zlatý klas,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
vanilkové aroma,
čokoláda bílá,
olej,
potravinářské barvivo,
džem
Komentáře (5)