Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 768 kJ / 6 637 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,66 g |
Tuky | 310,87 g |
Vláknina | 21,90 g |
Cholesterol | 1,21 g |
Sodík | 812 mg |
Sůl | 2,59 g |
Sacharidy | 833,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hladkú muku si preosejem na pracovnú dosku, pridám cukor, bravčovú masť, vajcia, prášok do pečiva, sódu bikarbonu a gelové farbivo a všetko spolu zmiesim a dobre vypracujem spolu s pridávaním mlieka na nelepivé cesto, ktoré po vypracovaní rozvážim na 3 rovnaké časti a uložím do chladu na pol hodinu. Potom každý plát vyvaľkám priamo na papieri na pečenie. Rúru nechám vyhriať na 180 st.C a každý plát sa pečie 7 min. Upečené pláty ukladám na seba aj s papierom, aby sa nevysušili, kým budem s nimi pracovať ďalej.
Krok 2: V mlieku vymiešam zlaté klasy, vanilkový cukor a uvarím hustú kašu a nechám ju rýchlo vychladiť v studenej vode. Zatiaľ si vymiešam maslo s cukrom do peny a po lyžici pridávam už vychladnutú kašu, pridám vanilkovú aromu a dobre všetko vyšľahám. Krém rozdelím na 2 časti a uložím do chladničky stuhnúť.
Krok 3: Na spodok uložím prvý plát, potriem ho horúcim lekvárom. Keď lekvár stuhne, natriem ho polovicou krému.Položím druhý plát a natriem ho opäť horúcim lekvárom a potom opäť druhou polovicou krému. Položím tretí plát a cesto zaťažím 3 kg cukru a uložím ho na noc do chladničky. Druhý deň pripravím čokoládovú polevu. Bielu čokoládu nechám roztopiť spolu s olejom a gelovým farbivom nad parou, dobre rozmiešam a polejem koláč a opäť nechám stuhnúť v chladničke. Krájam ho na rezy horúcim nožom. Ja som ho zdobila ešte šľahačkou, nie je nutné.
Zveřejněno 19. 9. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Flamengo řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7KD8
Moje poznámka
Flamengo řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7KD8
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 12 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 4 hodinami
Krenex
dragomirac před 6 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 6 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 6 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 7 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 7 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 8 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 8 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 8 hodinami
Tématické fráze:
chutné a rychlo řezy,
recept crem flamengo,
cukrařska špice,
recept na rezy,
cukrářské řezy
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
sádlo vepřové,
vejce,
mléko,
potravinářské barvivo,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
mléko,
zlatý klas,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
vanilkové aroma,
čokoláda bílá,
olej,
potravinářské barvivo,
džem
Komentáře (5)