Jablečno-hruškový pečený čaj
Sladká jablka a hrušky zapečené s kořením vytvářejí lahodný základ pro domácí pečený čaj. Stačí zalít horkou vodou a během chvilky si vychutnáte voňavý nápoj, který zahřeje i provoní celý domov.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 986 kJ / 3 582 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,69 g |
| Tuky | 7,91 g |
| Vláknina | 73,28 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 84 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 766,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěná neloupaná jablka a hrušky zbavíme stopek a jadřinců, pokrájíme na větší kostky a dáme do pekáče.
Krok 2: Zapneme troubu na 190 °C.
Krok 3: Přidáme pokrájený oloupaný citron, skořici a hřebíček dle chuti a cukr. Cukru je možno dát i více, dle sladkosti ovoce.
Krok 4: Rozinky nebo brusinky spaříme vroucí vodou (uvidíte, jak jsou špinavé), propláchneme a přidáme k ovoci.
Krok 5: Vše promícháme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 190 °C. Během pečení občas promícháme. Krátce před koncem pečení zalijeme rumem. Kdo alkohol nemusí, rum prostě vynechá.
Krok 6: Ovoce pečeme podle toho, jak pevné je. (Z pevnějších pozdních odrůd je pečeme cca 35-40 minut nebo v remosce zhruba 40-45 minut od zapnutí.)
Krok 7: Horké ovoce s rozdělenou šťávou plníme do čistých sklenic, které po naplnění pevně uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Takto necháme částečně zchladnout, poté uložíme na temném suchém místě a odebíráme dle potřeby.
Krok 8: Používáme tak, že ze sklenice odebereme cca 2 lžíce ovocné směsi do hrnku, zalijeme vroucí vodou nebo i horkým černým čajem. Výborný je i do grogu. Všichni se vždy těší, až budou na dně hrnku lovit navoněné kousky ovoce.
Zveřejněno 11. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečno-hruškový pečený čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w4xr
Moje poznámka
Jablečno-hruškový pečený čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w4xr
Nejnovější recepty
Svatomartinské rohlíčky s ořechy podle Kamily Nývltové
Přidáno před 6 hodinami
Polévka z řapíkatého celeru
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí medailonky se slaninou, rajčaty a mozzarellou
Přidáno před 7 hodinami
Bramborák plněný masovou směsí s čedarem
Přidáno před 12 hodinami
Gulášek z hlívy ústřičné
Přidáno před 13 hodinami
Pórková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťky na paprice - maďarský pacalpörkölt
magdalenka před 1 hodinou
Dršťky na paprice
magdalenka před 1 hodinou
Okurkový salát
magdalenka před 1 hodinou
Domácí nudle a flíčky
magdalenka před 1 hodinou
Česnečka se sýrem
magdalenka před 1 hodinou
Červená řepa v těstíčku
Endy2011 před 2 hodinami
Fazolová polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Tataráček
magdalenka před 2 hodinami
Beskydský bigos
magdalenka před 2 hodinami
Rychlé nudlové těsto
magdalenka před 2 hodinami
Tématické fráze:
hruškovy pečený čaj,
jablečný pečený čaj recept,
pečený jablecny caj,
jablečný pečený caj,
pečený čaj jablečný,
peceny caj s jablky,
peceny hruskovy caj,
recept pečený čaj s jablky,
pečeny čaj,
jablko hruškový pečený čaj recept,
pečený čaj hruškový recept,
pečený čaj jablecny recept,
pečeny čaj s alkoholem recept,
pečený čaj s jablky recept,
pečený jablečný čaj recept,
peceny hruškový na čaj,
pečený čaj jablka hrusky,
hruškovy pečený v troubě,
pečené čaj recept,
hruškový čaj
Suroviny:
jablko,
hruška,
rozinky,
cukr krupice,
citron,
rum,
koření hřebíček,
skořice mletá
Komentáře (1)