Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 031 kJ / 2 397 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,13 g |
Tuky | 12,75 g |
Vláknina | 61,61 g |
Cholesterol | 8 mg |
Sodík | 3,81 g |
Sůl | 9,00 g |
Sacharidy | 466,75 g |
Postup přípravy
Chleby ve formě ráda peču od studeného startu – můžete také někdy vyzkoušet.
Formu s těstem vložíte do studené trouby a teprve potom ji zapnete na 230 °C. Během doby, než se trouba nahřeje, chleba v teple ještě o něco dokyne. Právě proto ale není pečení od studeného startu vhodné pro chleby vykynuté až k hranici překynutí. Dalším zahříváním těsto ještě kyne a než se stačí zapéct a zpevnit, propadne se mu povrch, celý chléb se jakoby zboří do sebe.
Zveřejněno 10. 12. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kominíček (žitný celozrnný chleba)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p50X
Moje poznámka
Kominíček (žitný celozrnný chleba)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p50X
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 2 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 14 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 15 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 39 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 49 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 2 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 3 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 11 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 12 hodinami
Tématické fráze:
žitný chléb recept,
recept na chleba,
recept na žitný chléb,
žitný chleba recept,
recepty žitný chléb,
celozrnný chléb recept,
domácí žitný chléb,
recept na domácí žitný chleba,
kváskový chléb kominíček,
recepty na chleba,
chlebové placky recept,
chléb recept,
chléb pečený studeným se startem,
celozrny chleba recepty,
recept na kominíčka,
pečení žitný chleba v troubě videorecepty,
jak udržet zitny kvasek,
jak udrzet kvasek na chleba recept,
žitný chléb se zaparou,
chleb z žitné mouky
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
mouka žitná chlebová,
kvásek,
mouka celozrnná žitná,
podmáslí,
voda,
mouka celozrnná žitná,
voda,
melasa,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (1)