

Pikantní krky s játry, žampiony a bramborem
Suroviny 2 porce
- cca 400 g kuřecích krků
- cca 200 g kuřecích jater
- 150 g čerstvých žampionů
- oloupané brambory pro dvě osoby
- 1 cibule
- 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 3 stroužky česneku
- pepř čerstvě mletý
- cca 1,5 lžíce sojové omáčky, dle chuti
- tymián
- olej
Postup přípravy receptu
Očištěné masitější kuřecí krky a očištěná játra smícháme se lžící čerstvě nastrouhaného zázvoru, česneku, sojové omáčky a dáme do zapékací mísy vymazané olejem společně s pokrájenými žampiony a snítkou tymiánu, na pokrájenou cibuli.
Přidáme pokrájené oloupané brambory (menší krájet nemusíme), které zakapeme mírně olejem, opepříme, mísu zaklopíme, vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme cca 40-45 minut, poté odklopíme, promícháme, je-li třeba podlijeme troškou vody nebo pivem a dopečeme do barvy a doměkka.
Podáváme s okurkovým nebo jiným zeleninovým salátem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pikantní krky s játry, žampiony a bramborem
-
Prve to vypadalo jako testík, co vše TOPky ještě snesou
No, a teď to vypadá na vzpomínku časů malin nezralých, že -
recepty73: Díky za perfektní odpověď, ale stejně mi to k sobě nejde...suché to musí být..lehce zakápnuté olejem..hlavně, že chutnalo..
Pěkný večer..
-
mika59: ...tohle přece není rýpání a rád odpovím
...toto "hromadné" jídlo jsem jedl poprvé někdy před 20-ti lety, kdy jsme se sešli na horské chatě jako banda na vánočních prázdninách ...peklo se večer (není vhodné pro malé děti), ve dvou pekáčích, které se daly doprostřed stolu spolu, s talířem na kosti a každý si nabíral co hrdlo ráčí, vidlička nebo lžíce na játra s bramborem stačila, krky do vlastních, nekoukalo se na umatlané prsty, které se nutně musely olizovat, ale chutnalo nám
...místo zeleninového salátu bylo pivko a bylo to skvělý
...do meníčka v restauraci bych to nezařadil, ale výborné to je ...jak dlouho se peklo tehdy, nevím, já pekl v remosce, která se nejprve nahřívá, takže v troubě by asi 30 minut stačilo a jak jsem již podotkl, krky nejlépe "protekční" domácí a masitější
...toto jsem mohl napsat vlastně už do poznámky pod receptem, že -
mika59: mluvíte mi z duše, jen jsem nechtěla "rýpat". Také by mě, mimo jiné, zajímalo, jak se to jí
-
Jirko, vždy když jdu kolem tohoto receptu tak se zaseknu..Pořád si nedovedu představit, péct kuřecí krky na kterých nic není 40 minut, s játry, kterým zase stačí pár minut, aby nebyla suchá. Neber to jako kritiku, jen mě zajímá..jak se to jí? Krky obíráme rukama (jinak to nejde) a zbytek ?..Prostě si to nedovedu představit, ale nemyslím to špatně..zvědavost, jak se to má jíst...