Paštika z drůbežích jater podle mojí babičky

janky3 Kuchařka: janky3

Doba přípravy: cca 45 min Dokud se nevymaže. Pomazánky 0 názorů

Suroviny

40 dkg drůbežích jater (i dva a více druhů, klidně dohromady)
4 velké cibule
máslo nebo sádlo pod cibuli
čerstvě mletý barevný pepř
špetka tymiánu
špetka majoránky
2 lžíce portského Tawny (pokud dáte brusinky nebo mandle)
1/2 lžičky mletého nového koření
2-3 lžíce brusinek ze sklenice nebo dvě hrsti pražených mandlových nudliček nebo 1,5 lžíce naloženého zeleného pepře
sůl
1 lžička Aromatu (nebo jiného dochucovadla)
10 dkg másla
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cibule nakrájíme na drobno a dáme na rozehřátý omastek restovat. Míchat.
    Až cibule zesklovatí, přidáme očištěná játra a opečeme je z obou stran. Přidáme všechno koření. Podusíme.

  2. Vše přendáme do hlubší mísy a rozmixujeme se solí a dochucovadlem. Po zchladnutí zašleháme máslo. Pokud chceme přidat brusinky, mandle i zelený pepř, rozdělíme umixovanou směs na tři díly, jeden díl s třetinou brusinek a necelou lžící Porta, druhý díl s hrstí mandlí a necelou lžící Porta, třetí díl smíchat s 1/3 zeleného pepře s trochou nálevu.

Poznámka

Moje babčka dělala paštiku z husích jater s husím sádlem, ale já vyzkoušela všechna drůbeží játra a dobrá byla vždycky. Pravda, husí játra jsou husí játra, jsou samozřejmě nejlepší. Ale jsou drahá a lze je nahradit. A na čerstvý chléb je to pokaždé velká bašta.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 62 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Paštika z drůbežích jater podle mojí babičky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: nastavena kureci pastika drůbeží paštika mandlova játra od babičky drůbeží pašika s portské jak restovat jatra na pastiku játra v sádle

Zapomněl/a jsem heslo