Panenka ve slanině s žampionovo-smetanovou omáčkou

Kolbabka Kuchařka: Kolbabka

Doba přípravy: 2 hodiny 5 porcí Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

Maso:
0,5 kg vepřové panenky
15 dkg anglické slaniny
1 kelímek plnotučné hořčice
sůl
pepř
Omáčka:
10 menších žampionů
1 cibule
1 stroužek česneku
máslo
drcený kmín
1 12% smetana
hrnek mléka
2 PL bramborového škrobu
sůl a pepř na dochucení
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Panenku očistím, osolím, opepřím, celou potřu hořčicí a zabalím do slaniny. Dám do pekáčku, vyloženým pečicím papírem, malinko podliji vodou a dám péct na 200 stupňů. Panenka se peče cca 1 hodinu.

  2. Do hrnce nakrájím na jemno cibuli a česnek. Pokud vám zbyla anglická slanina, můžete přidat nakrájené 2 plátky a zpěníte na másle. Až bude cibulka růžová, přidáme žampiony nakrájené na čtvrtky a posypeme kmínem. Po jejich změknutí zalijeme směs smetanou a lehce povaříme. Podle množství můžeme dolít mlékem. Zahustíme škrobem, popřípadě dochutíme. Můžeme přidat i sušenou bazalku.

  3. Po upečení panenky ji nakrájím na 1,5 cm plátky, přidám přílohu podle svého zvážení a poliji omáčkou.

Poznámka

Panenku nemusíte tolik solit, hořčice ji ochutí až dost. Dobrou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 38 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Panenka ve slanině s žampionovo-smetanovou omáčkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

TIP dne na email

Zapomněl/a jsem heslo