Suroviny
Porce: cca 24 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 607 kJ / 862 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,54 g |
| Tuky | 58,45 g |
| Vláknina | 3,68 g |
| Cholesterol | 361 mg |
| Sodík | 1,88 g |
| Sůl | 4,88 g |
| Sacharidy | 28,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a olúpeme. Nastrúhame ich na jemnom strúhadle alebo pretlačíme.
Krok 2: Dobre premiešame zemiaky, bryndzu, vajce a pažitku.
Krok 3: Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik cca 2-3 mm hrubý.
Krok 4: Lyžičkou ukladáme na polovicu cesta kôpky bryndzovej náplne.
Krok 5: Potom prehneme druhú polovicu cesta cez kôpky a pohárom vykrajujeme kolieska. Pomúčenou vidličkou okraje koliesok postláčame.
Krok 6: Uložíme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C, po 5 min teplotu znížime na 180°C a pečieme dozlata.
Zveřejněno 4. 5. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brynzovníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nyj5
Moje poznámka
Brynzovníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nyj5
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 19 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 20 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 20 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 22 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 18 minutami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 22 minutami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 23 minutami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 27 minutami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 1 hodinou
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 2 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 2 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 3 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 4 hodinami
Tématické fráze:
brynzovníky
Suroviny:
těsto listové,
brambory,
brynza,
pažitka,
vejce
Komentáře (1)