Chlodnik - studená litevská polévka
Chlodnik je tradiční litevská studená polévka, která v létě osvěží lépe než zmrzlina. Její základem je kefír nebo podmáslí, vařená červená řepa a čerstvé bylinky, které jí dodávají výraznou růžovou barvu a svěží chuť.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 212 kJ / 529 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,15 g |
Tuky | 22,86 g |
Vláknina | 17,81 g |
Cholesterol | 538 mg |
Sodík | 385 mg |
Sůl | 0,59 g |
Sacharidy | 38,95 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chlodnik - studená litevská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G0ZK
Moje poznámka
Chlodnik - studená litevská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G0ZK
Nejnovější recepty
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 12 hodinami
Cizrnové kari s kokosovým mlékem
Přidáno před 12 hodinami
Čínské nudle s mletým masem
Přidáno před 12 hodinami
Barevná směs s těstovinami
Přidáno před 12 hodinami
Nepečené tartaletky s ostružinovou marmeládou
Přidáno před 16 hodinami
Karamelové řezy s pudinkem a krémem z tvarohu
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nivová omáčka
PetrM před 22 minutami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
MartinaDolakova před 29 minutami
Dobrá frankfurtská polévka
Eva z HK před 30 minutami
Krkovice na houbách s rýží
IvetaFrancova před 33 minutami
Duhové Salko řezy
Severka1992 před 42 minutami
Falešný "segedín" z cukety
Hakre před 49 minutami
Grilovaná kuřecí prsa Toronto
Habina před 1 hodinou
Mleté kuličky se zeleninou v alobalu
Jan Nemec před 2 hodinami
Nakládaná rajčátka
Vacek Milan před 2 hodinami
Tématické fráze:
litevská kuchyně recepty,
chlodnik,
polská studená polévka z červené řepy a vařenými vejci,
chlobnik polévka,
chlopnik polévka
Suroviny:
řepa červená,
okurka čerstvá,
ředkvičky,
okurky sterilované,
kopr čerstvý,
pažitka,
jogurt,
vejce,
citron,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (6)
Ale tvůj recept je klasika a navíc krásná fotka