Chlodnik - studená litevská polévka
Chlodnik je tradiční litevská studená polévka, která v létě osvěží lépe než zmrzlina. Její základem je kefír nebo podmáslí, vařená červená řepa a čerstvé bylinky, které jí dodávají výraznou růžovou barvu a svěží chuť.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 212 kJ / 529 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,15 g |
| Tuky | 22,86 g |
| Vláknina | 17,81 g |
| Cholesterol | 538 mg |
| Sodík | 385 mg |
| Sůl | 0,59 g |
| Sacharidy | 38,95 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chlodnik - studená litevská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G0ZK
Moje poznámka
Chlodnik - studená litevská polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G0ZK
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 13 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 13 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 13 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 13 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 14 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 15 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 15 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 16 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 16 hodinami
Tématické fráze:
litevská kuchyně recepty,
chlodnik,
polská studená polévka z červené řepy a vařenými vejci,
chlobnik polévka,
chlopnik polévka
Suroviny:
řepa červená,
okurka čerstvá,
ředkvičky,
okurky sterilované,
kopr čerstvý,
pažitka,
jogurt,
vejce,
citron,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (6)
Ale tvůj recept je klasika a navíc krásná fotka