Boloňská omáčka (ragú à la bolognese)
Když se řekne italská kuchyně, mnohým z nás se jako první vybaví boloňská omáčka. Základem je mleté maso, zelenina, rajčatová passata a červené víno. Omáčka se výborně hodí na lasagne nebo na jakýkoliv jiný druh těstovin.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 3 702 kJ / 885 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,08 g |
Tuky | 21,87 g |
Vláknina | 8,65 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 317 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 33,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Hotové ragú jsem zkusila zavařit do sklenic jako polotovar. Vařila jsem hodinu při 100 °C a druhý den opět hodinu při stejné teplotě. Z tohoto množství jsou 3 sklenice o obsahu 0,3 l.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 11. 2022 09:21
28. 8. 2022 09:10
19. 5. 2022 18:44
17. 10. 2016 15:30
17. 10. 2016 14:07
21. 4. 2016 13:20
21. 4. 2016 13:17
10. 4. 2016 10:08
10. 4. 2016 07:32
Děkuji za milé komentáře
9. 4. 2016 22:31
9. 4. 2016 18:41
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 4 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 6 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 9 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 9 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 2 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 3 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 3 hodinami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 5 hodinami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 5 hodinami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 5 hodinami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 6 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 6 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Oběd na neděli: Jak připravit nejlepší lasagne s boloňskou omáčkou? Chce to dodržet postup!
Jak uvařit boloňskou omáčku. Podáváme ji s těstovinami a na talíři sypeme parmezánem
Africké bobotie: Zapečená směs z mletého masa, koření, rozinek a mangového čatní je nezvyklá kombinace, ale chutná skvěle
Další recepty
Tématické fráze: ragů bolognese boloňské ragu boloňská omáčka podle itala ragú boloněse špagety bolognese vino odparit ragú na špagety ragu omacka bolognese recept špagety ala bolognese špagety boloneze spagety alla bolognese špagety ala bolonesa ragu na špagety recept špagety s bolonskou om omačka boloneze bolonese omáčka recept omacka ragu boloněze omačka omacka bolonese boloneze
Suroviny: olej olivový, cibule, plec vepřová, mrkev, celer řapíkatý, víno červené, passata rajčatová, rajče loupané, sůl, pepř mletý, vývar masový
Boloňská omáčka (ragú à la bolognese)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2NoP
11 názorů