Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketovo-bramborové opečenky

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

taddy1 taddy1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 060 kJ /
1 687 kcal
Bílkoviny69,47 g
Tuky38,21 g
Vláknina29,48 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 318 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy252,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cuketu oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme ovesné vločky, mouku a kávovou lžičku soli. Důkladně promícháme a necháme odležet asi hodinu i déle, aby vločky natáhly vlhkost. Krok 2: Přebytečnou tekutinu z těstíčka slijeme, nejlépe přes cedník. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, majoránku, osolíme a opepříme podle chuti. Řádně promícháme. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme tuk. Lžící nabíráme kousky těsta, vkládáme do rozpáleného tuku jako vyšší bochánky (asi jako karbanátky, netvoříme tenké placičky!) a zvolna po obou stranách osmažíme do zlatavé barvy.

Zveřejněno 28. 9. 2019

Poznámka autorky taddy1

Jsou dobré teplé jako hlavní jídlo s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem, ale také za studena. Příznivci zlatého moku je určitě ocení jako tzv. "podpivní" chuťovku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketovo-bramborové opečenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6EZO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketovo-bramborové opečenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6EZO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Eja57: Přesně o tom to je. Tento recept je klasika na chutné zpracování velké cukety, kterou většinu dostanu od zahrádkářů. :-).

Anna Kocikova: Děkuji, dělala to tak moje babička, zkouším také její osvědčené recepty. :-)

S vločkama jsem tyto opečenky(placičky)ještě nezkoušela,dobrý nápad:-KTaké většinou dostávám od známých už přerostlé cukety.Na chuti to nic nemění a přebytečná tekutina se dá vždy nějak zužitkovat:-)

tejaja: Pokud někdo nemá vlastní zdroj - tedy nesklízí na zahrádce cuketky optimální velikosti - tak pracuje s tím, co koupí, a to jsou většinou cukety přerostlé, s kterými se prostě musí nakládat jinak...:-K

tejaja: Zdá-li se Vám můj komentář nevhodný, nebudu Vám to vymlouvat, každý má právo na vlastní názor. Co jsem udělala "špatného" a co vyvolalo naši výměnu názorů, bylo jen to, že jsem neupřesnila možnost zpracování přebytečné tekutiny. Ale už se o tom opravdu nechci bavit, kdo chce, může recept zkusit, kdo ne, tak ho prostě přehlédne. Hezký den.

taddy1: Je mi ľúto, že tak pekný recept komentujete nie práve pekným spôsobom. Pekný večer vám prajem. :-K

tejaja: Také kdyby se tam nasypalo kilo mouky, nepustilo by to vodu. Psala jsem recept o velké cuketě, která po osolení, stejně jako např. lilek, pouští vodu a brambory škrob. To je tekutiny dost na to, že se tam opravdu dává jen trocha mouky. Není to těsto palačinkové konzistence. Je mi líto, že se tato banální informace k Vám ještě nedostala. Máte-li další připomínky, klidně můj recept můžete odstranit, s tím problém nemám. :-D

taddy1: :-) Ak by sa použila cuketa taká, aká sa používať má, to znamená nie prerastená, ale mladá, do 25-30 cm, žiadna prebytočná tekutina by nevznikla. :-);-)

tejaja: Napsala jsem, že přebytečnou tekutinu slijeme - je na každém, jak s ní naloží. Já jsem právě dělala zelnou polévku, takže jsem ji slila do té polévky. Vylít ji do odpadu by opravdu byla škoda, ale tady předpokládám, že nejsou kuchařsky negramotní lidé a určitě si poradí - jinak bych z jednoho receptu musela udělat pět dalších s názvem "jak zužitkovat vše" :-).

Nie je škoda to najhodnotnejšie vyliať do kanála? :-O:-K

Tématické fráze:
bramborové-cuketové bramboráky

Suroviny:
cuketa, brambory, vejce, vločky ovesné, mouka hladká, pepř, tuk na smažení

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu