Zase takový hospodský guláš doma
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 893 kJ / 930 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 99,32 g |
| Tuky | 40,81 g |
| Vláknina | 17,05 g |
| Cholesterol | 215 mg |
| Sodík | 225 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 36,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme na kostičky. Rozpálíme sádlo a na středním plameni na něm pomalu opékáme všechnu cibuli se špetkou soli. Pěkně pomalu, mícháme a snažíme se docílit rovnoměrně opečené cibule, která má jednolitou zlatavou nebo zlatohnědou barvu.
Krok 2: Když je cibule hotová, zaprášíme ji kmínem. Přidáme papriku. Krátce zamícháme, paprika nesmí zhořknout.
Krok 3: Hned poté přidáme do kastrolu maso. Maso krátce restujeme, pak ještě osolíme. Přidáme protlak, který také zarestujeme. Dobře promícháme.
Krok 4: Nakonec vše podlijeme horkým vývarem. Tekutiny dáme jen tolik, aby bylo maso ponořené. Na mírném plameni potom dusíme tak 2 až 3 hodiny, dokud maso nezměkne. Dusíme jen s jemnými bublinkami s pootevřenou poklicí. Nechte gulášek pěkně probublávat. V průběhu podle potřeby ještě doplňujeme vývar, aby se maso dusilo a nevysušovalo. Můžete ještě přidat bobkový list, pro chuť.
Krok 5: Můžeme zahustit moukou rozmíchanou ve vodě nebo nastrouhaným starým chlebem. Volím osvědčenou mouku. Lžička hladké mouky postačí. Ještě chvilku povaříme. Necháme dojít.
Krok 6: Podáváme s houskovým knedlíkem a podle chuti i s kolečky cibule.
Zveřejněno 6. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zase takový hospodský guláš doma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MryG
Moje poznámka
Zase takový hospodský guláš doma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MryG
Nejnovější recepty
Oříškové oválky
Přidáno před 7 hodinami
Domácí těstoviny s pečeným kuřetem
Přidáno před 9 hodinami
Mandarinková roláda z bílků
Přidáno před 10 hodinami
Tyčinky se sýrem a kmínem
Přidáno před 11 hodinami
Pečená uzená krkovice s bramborovým knedlíkem a kysaným zelí
Přidáno před 11 hodinami
Smažený candát na másle podle Marka Raditsche
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí utopenci
mmmMichal před 4 hodinami
Rychlá rajská omáčka
vladhn před 4 hodinami
Červená polévka s pohankou
Bretik před 5 hodinami
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 7 hodinami
České buchty
abigail.horynova před 7 hodinami
Pomazánka Palivec
Jarda1972 před 7 hodinami
Kynutý čert a Mikuláš (pajtáše)
JanaPav před 7 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Patoja před 8 hodinami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
Fijajda před 8 hodinami
Koule v rajdě - dietní a skvělé
Jan Nemec před 11 hodinami
Tématické fráze:
hospodský guláš,
hospodský hovězí guláš zahuštěný starým chlebem,
guláš z karabacku,
recepty z karabáčku
Suroviny:
maso hovězí,
cibule,
sádlo,
protlak rajčatový,
kmín celý,
paprika sušená sladká,
sůl,
vývar hovězí
Komentáře (1)