Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 569 kJ / 4 916 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,87 g |
Tuky | 482,87 g |
Vláknina | 9,16 g |
Cholesterol | 1,96 g |
Sodík | 4,44 g |
Sůl | 2,48 g |
Sacharidy | 60,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky nasypte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. Suchou směs promíchejte.
Krok 2: Připravte podmáslí a k němu přidejte barvivo. Barvivo v podmáslí důkladně promíchejte.
Krok 3: Do mísy od robota dejte změklé máslo a přisypte sladidlo. Máslo s cukrem šlehejte do světlé pěny. Během šlehání stěrkou objeďte mísu a znovu šlehejte, aby bylo vše vyšlehané rovnoměrně. Do máslové pěny zašlehejte vejce. Vždy jedno po druhém. Nakonec směs provoňte vanilkovým extraktem.
Krok 4: Suchou směs a podmáslí na střídačku přidávejte ke žloutkové směsi.
Krok 5: Do menší misky nalijte lžičku vinného octa a přidejte lžičku jedlé sody. Reakce bude taková, že to bude pěnit. Směs vlijte k těstu a chvíli vše nechte prošlehat. Ocet by měl způsobit, že červená barva bude intenzivnější.
Krok 6: Dortovou formu o průměru 25 cm vyložte papírem a její boky vymažte máslem. Do formy přendejte těsto a pomocí stěrky ho uhlaďte. Formu vložte do trouby předehřáté na 180°C a korpus pečte 30 minut. Upečení zkuste na špejli.
Krok 7: Po upečení nechte korpus chvíli chladnout ve formě, poté pomocí příborového nože objeďte boky formy a korpus uvolněte a nechte zcela vychladnout.
Krok 8: Druhý den jsem připravila krém. Do mísy dejte sýr a mascarpone. Vše společně promíchejte. V elektrickém mlýnku na kávu jsem si umlela Xylitol - tedy březový cukr. Jako sladidlo můžete použít Erythritol, který je práškový. Podle chuti jsem do krému přidala cukr.
Krok 9: Do mísy od robota nalijte smetanu a vyšlehejte šlehačku. Šlehačku přidejte k sýru a mascarpone a opatrně ji vmíchejte. Pokud je potřeba, krém ještě doslaďte.
Krok 10: A nyní už zbývá jen sestavit dort. Na tento dort jsem si upekla 2 korpusy, protože ani jeden nevyběhl při pečení natolik, abych ho prořízla. Korpusy jsem připravila den předem. Po vychladnutí jsem je zabalila do potravinové folie a dala do chladu. Jakmile s korpusy začnete pracovat, tedy sestavovat dort, nechte ten druhý stále v chladu. Je díky tomu pevný. Jakmile korpus dosáhl pokojové teploty, byl velice křehký. Druhý korpus praskl, ale ničemu to nevadilo. Zamaskovala jsem to krémem. Co se týče zdobení dortu, tak to už je na každém z vás. Já jsem povrch dortu ozdobila jahodami, borůvkami a zbylým krémem.
Zveřejněno 26. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nízkosacharidový Red Velvet Cake - Low carb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zjn5
Moje poznámka
Nízkosacharidový Red Velvet Cake - Low carb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zjn5
Nejnovější recepty
Nepečené tartaletky s ostružinovou marmeládou
Přidáno před 12 hodinami
Karamelové řezy s pudinkem a krémem z tvarohu
Přidáno před 12 hodinami
Plněné cuketové květy
Přidáno před 12 hodinami
Pizza košíčky
Přidáno před 18 hodinami
Švestková povidla s kořením
Přidáno 22. 8. 2025 21:02:48
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno 22. 8. 2025 20:45:32
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Lahvacek před 43 minutami
Tvarohový koláč s ostružinami
LidaMD před 3 hodinami
Ořechové kostky s karamelovým krémem
Danna před 7 hodinami
Salám v sýrovém těstíčku
Mummy46 před 8 hodinami
Tvarohové řezy - hrnečkové
Vytvarnik před 10 hodinami
Jablečné koláče
Merylas před 11 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 11 hodinami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 11 hodinami
Rychlovka z krabích tyčinek
Klar98 před 11 hodinami
Pomazánka z hokkaido dýně, s pažitkou a křenem
ZboSy před 11 hodinami
Tématické fráze:
low carb dort recept,
low carb mrkvový dort,
low carb recepty,
red velvet recept,
mrkvový dort low carb,
nízkosacharidový recepty,
nízkosacharidovy mrkvový dort,
nizkosacharidovy cokoladovy dort,
low carb kakaovy korpus,
dortík nizkosacharidovy,
nízkosacharidový koláč,
low carb dorty red velvet recept,
recept na nizkosacharidovy dort,
korpus law carb recepty,
dort low carb,
recept na dortík s mascarpone red velvet,
nizkosacharidovy korpus na dort,
low carb recepty z s mascarpone,
dorty low carb,
low carb dorty recepty
Suroviny:
podmáslí,
máslo,
sladidlo,
moučka kokosová,
kakao,
vejce,
prášek do pečiva,
potravinářské barvivo červené,
extrakt vanilkový,
ocet vinný,
soda jedlá,
sůl,
smetana ke šlehání,
sýr philadelphia,
mascarpone,
cukr
Komentáře (1)